Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pazi, molim ti se: Jokić tvrdi da je stvoren haos u opštini Kotor

Prema njegovim riječima, nikakvi javni pokušaji pretendenata na funkcije iz DPS-a da odgovornost za njihovo bezakonje prebace na one koji poštuju zakon, da predsjednicu SO Kotor, Dragicu Perović, proglase odgovornom, nemaju utemeljenja i zaslužuju prezir

Udruženim poduhvatom DPS-a i njihovih koalicionih partnera iz SDP-a stvoren je haos u opštini Kotor, tvrdi bivši predsjednik ove opštine Vladimir Jokić.

Prema njegovim riječima, nikakvi javni pokušaji pretendenata na funkcije iz DPS-a da odgovornost za njihovo bezakonje prebace na one koji poštuju zakon, da predsjednicu SO Kotor, Dragicu Perović, proglase odgovornom, nemaju utemeljenja i zaslužuju prezir.

“Kada su krenuli političkom korupcijom u prekompoziciju vlasti, odbornici DPS-a, potpomognuti SDP odbornicima, morali su biti svjesni posljedica svog djelovanja. Očigledno znajući da postupaju suprotno zakonu, zaustavili su se u prekompoziciji vlasti u pola koraka i time ostavili grad bez vlasti, uposlene bez zarada, a preduzeća bez plaćanja, time još jednom pokazujući da im je partijski interes iznad opšteg i interesa grada. Ne postoji nikakav drugi razlog za neplaćanja, osim djelovanja ove grupe, jer danas na računu opštine ima preko pet miliona eura, gotovo milion više nego prilikom preuzimanja uprave”, tvrdi Jokić.

Prije nelegitimne skupštine, kako dodaje, nadležne službe i in kao predsjednik su preduzeli sve neophodne radnje kako bi se stvorili preduslovi za sva opštinska plaćanja.

“Odgovornost za današnju situaciju je u svemu na gospodi Aprcoviću i Krivokapiću, koji su ovaj scenario razrađivali još od decembra prošle godine.  Razumljivo mi je da se  Aprcoviću i njegovim posilnim žuri da preuzmu funkcije prije odluke Upravnog suda, jer su svjesni da će Upravni sud poništiti odluku koju su sami i van zakona donijeli na nelegalnom skupu koji su nazvali Skupštinom. U svakom demokratskom društvu, u ovakvim situacijama se mandat vraća građanima da izaberu svoje predstavnika, dok u Kotoru DPS nastavlja svoju dobro poznatu praksu kupovine partija i ljudi, kako bi se dograbili gole vlasti”, poručuje on.

Kako je istakao Jokić, motivi za svjesno kršenje zakona, za rušenje legitimiteta skupštine, svakako nije u ostvarivanju interesa grada i opšteg interesa, već, dodaje on, sasvim sigurno, u ostvarivanju i zaštiti najličnijih interesa protagonista i kreatora ove situacije.

Podsjetimo, treći je mjesec od kad zaposleni u kotorskoj lokalnoj upravi ne primaju zarade. Odlukom nove skuštinske većine 24. aprila ove godine smijenjen je predsjednik opštine Vladimir Jokić. On je u toku zasijedanja smijenio potpredsjednika iz redova SDP-a Branka Nedovića, kako ne bi mogao da potpisuje virmane za isplate koje su čekale odobrenje Ministarstva finansija.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve