Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jokić: SO Kotor danas ne predstavlja volju građana

Kako dodaje, za razliku od političkih konkurenata sudske instance priznaju i onda kada ne donesu odluke u njihovu korist

U ime predstavnika pet partija koje su činile dosadašnju vlast u Kotoru, kao i u ime predstavnika odborničkih klubova, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić danas je na konferenciji za novinare obavijestio crnogorsku javnost da neće prisustvovati sjednici SO Kotor koja je, kako je naznačio, “zakazana protivno zakonu”.

foto Radio Kotor

Sjednicu je zakazao predsjednik SO Kotor Jovo Suđić, koji je u četvrtak izabran glasovima odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Liberalne partije (LP) i Brune Lončarević.

“Skupština opštine Kotor danas ne predstavlja volju građana Kotora, ona je u ovom sastavu proizvod političke korupcije i kršenja svih zakona države Crne Gore.

Skupština opštine Kotor danas zasijeda kako bi DPS, njihovi sateliti i odbornica koja je političkom korupcijom završila u toj sali pobjegli od izbora i volje građana, svjesni da tu provjeru ne bi mogli proći danas, kao što je više nikada neće proći u Kotoru.

Ovaj udruženi korupcionaško hajdučki poduhvat DPS predstavlja pokušaj da se silom na sramotu vrate na vlast bez izbora, pa barem na godinu dana, kako bi se zaustavile revizije i sakrila druga nepočinstva.

Potvrdu zakonitog djelovanja kotorske uprave i političkog stava subjekata koji je čine ćemo tražiti na jedinom mjestu u ovom ambijentu mogućem za potvrdu ispravnosti onoga što radimo u odbrani prava i pravde, zakona i Ustava nase zemlje – a to su sudske instance”, naveo je Jokić.

Kako dodaje, za razliku od političkih konkurenata sudske instance priznaju i onda kada ne donesu odluke u njihovu korist:

“To razdvaja nas od njih, legaliste od provalnika. Provalnici su se uz podršku Vlade drznuli da ne priznaju sudske odluke.

Najlakše je bilo sa naše strane ponovo obiti već obijene prostorije kotorske Skupštine. To nije naš manir niti to promovišemo kao manir ponašanja u državi. Naš odlazak na ovako zakazanu skupštinu bi predstavljao legitimisanje nezakonitog djelovanja grupe odbornika, pristajanje na rušenje ustavno-pravnog poretka države Crne Gore i nepoštovanje sudskih odluka.

O svemu ovome, kao što znate smo više puta obavijestili Vladu Crne Gore i upoznali sve nadležne državne organe sa svim činjenicama. Vlada Crne Gore i njen predsjednik su odlučili da svjesno postanu saučesnici i pokrovitelji ovog pravno-političkog nasilja. Kao legalisti nemamo prava da danas u Skupštini opštine Kotor vodimo dijalog sa provalnicima i nepoštovaocima sudskih instanci koji nose kalauze kada ulaze u Bizanti palatu”, naveo je on.

Kako kaže, moraju još jednom da ukažu na nekoliko činjenica.

“Tok dešavanja u Kotoru protok vremena i beskrajno ponavljanje neistina i izmišljenih konstrukcija olako zamagljuje, gube se iz vida najvažnije činjenice i ponašanje pojedinih aktera.

Prije više od godinu dana u Skupšini opštine otpočelo je smišljeno i otvoreno opstruiranje rada, uz brojne ucjene sa ciljem ostvarivanja partijskih, a dijelom i ličnih iteresa. Ovakvo ponašanje opozicionih odbornika je, ma koliko kotraproduktivno za Kotor i njegove stanovnike, očekivano.

Međutim najteže posljedice je ostavilo identično ponačanje dijela pozicionih odbornika. Ovo je i pored napora izvršne vlasti i uredne pripreme svih materijala potrebnih za normalno funkcionisanje i rad, kao i redovno održavanje konsultacija i kolegijuma rezultiralo neodržavanjem sjednica Skupštine i blokadom njenog rada.

Sadašnji pokušaji izvrtanja činjenica i svaljivanje odgovornosti na izvršnu vlast i skupštinske službe su najobičnije manipulacije koje imaju za cilj prikazivanje lažne slike i skrivanja prave odgovornosti za nastalo stanje.

Na kraju se jasno iskazao i cilj svih ovih aktivnosti. Prikazati stanje u opštini Kotor kao katastrofalno, napraviti alibi za prodaju mandata, a sve pod maskom spasilaca Kotora, ostvariti lične iterese i ambicije i ostati “moralno čist”.

Ne obazirući se na činjenicu da je većinski dio građana Kotora prozreo ovu nečasnu namjeru akteri su svoje dodijeljene uloge odigrali do kraja. Svjesni svega ovog pokušavaju na sve moguće načine da se domognu vlasti kroz bezbrojne manipulacije i uz podršku nadležnih državnih organa bježeći po svaku cijenu od novih izbora i provjere volje građana koju su bezobzirno izdali. Optužujući postojeću, legalno izabranu vlast, da po svaku cijenu želi da zadrži pozicije pokušavaju da sakriju činjenicu da na protivzakonit i nemoralan način isti oni pokušavaju da se dokopaju vlasti, jer je istina u svemu drugačija”, naveo je Jokić.

Upravo ovi ljudi su zahtjevali raspuštanje Skupštine, skraćenje mandata i nove izbore, napominje on.

“Cilj je jasan treba završiti sve one započete projekte koji su u domaćoj i stranoj javnosti ocijenjeni kao štetni i koruptivni, a koji su od strane ove vlasti zaustavljeni.

Bezskrupuloznost njihovog ponašanja samo pokazuje veličinu ličnih i partijskih interesa koje imaju namjeru da realizuju a u čijoj su realizaciji do sada bili spriječeni”, kazao je Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve