Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Jokić: Sa onima koji su rušili izbornu volju od 30. avgusta nećemo pregovarati

Sa onima koji su pohitali u novi tabor ili se muče da odaberu stranu Ujedinjena Crna Gora neće razgovarati, poručio je predsjednik Izvršnog odbora te partije Danilo Jokić

Sa onima koji su pohitali u novi tabor ili se muče da odaberu stranu Ujedinjena Crna Gora neće razgovarati, poručio je predsjednik Izvršnog odbora te partije Danilo Jokić.

Ujedinjena Crna Gora će, prema njegovim riječima, na predstojećim lokalnim izborima u nekoliko gradova nastupiti samostalno ali , kako kaže, “postoji mogućnost i da, postigne li se ubrzo dovor, nastupi i u koaliciji u pojedinim sredinama”.

“Takvu mogućnost odobrili su Predsjedništvo i Izvršni odbor Stranke na zajedničkoj sjednici. Rukovodstvo stranke na čelu sa predsjednikom Danilovićem dobilo je mandat da razgovara na tu temu sa onima koji nijesu javno ili tajno rušili i na kraju srušili izbornu volju građana od 30. avgusta 2020. Sa onima koji su pohitali u novi tabor ili se muče da odaberu stranu Ujedinjena neće razgovarati”, pojasnio je on.

Koalicija, smatra Jokić, nije njihov imperativ nego “mogućnost i to pod uslovom da se možemo dogovoriti brzo i uz uvažavanje”.

Navodi da je za očekivati da do 5. maja Stranka saopšti “definitivan stav ovim povodom imajući u vidu da je prva grupa izbora zakazana već za 5. jun”.

“Zaista je bilo neočekivano i skandalozno da se lokalni izbori, od strane Predsjednika Đukanovića, raspišu i razvuku na cijeli jun i rascjepkaju kako bi izgubili na važnosti. Mi iz Ujedinjene, međutim vidimo u tome i ostavljanje prostora novoj, najavljenoj većini u Skupštini CG da obesmisli lokalne izbore, odnosno da ih pod plaštom bjedinjavanja odloži za kraj ove ili početak nove godine. Bio bi to klasičan, nezakoniti udar na parlametarizam ali neke slične pokušaje smo već vidjeli. Pažljivo pratimo šta se događa i pozivamo kolege kojima je stalo do zakonitosti da to zajedno ispratimo”, istakao je Jokić.

Ujedinjena CG je i pored svega, dodaje, spremna za tih nekoliko odlučujućih izbornih utakmica koje će “definitivno potvrditi stav da narod Crne Gore nepogrešivo nagrađuje one koji su ostali dosljedni i kažnjava manipulatore i lovce na vladine fotelje”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
23.04.2022-17:33 17:33

Ko nam sve prijeti da nece razgovarat -sprdnja kumim vas bogom posalji te ove splacine kod SESELJA -VUCICA-DODIKA pa nek tamo pregovaraju sa njima o SRBIJI svakako ne racunaju da im je CG njihova domovina!

gagi
23.04.2022-18:21 18:21

Partija Gorana Danilovica “dsjedovog unuceta” koja moze lagano stanuti u vozilo “karavan” 4+2 i oni nekome drze priidiku,e da ovo cuje “djed”tacno bi se u grob prevrnuo.

RIR
23.04.2022-18:38 18:38

OVAJ Kosovar nezna što je izborna volja !
koalicija kojoj je on pripadao imala je 37 poslanika a ona URA nije bila u sastavu koaliciji tako da budala lupa kao Bečić i ostali kukači da je iznevjerena izborna volja…
Inače ovaj Jokic koga je CG primila kad je dosao sa Kosova /njega ,brata i sestru / A nije ostao
da brani Srpske svetinje na Kosovo ,no pljuje po CG …ne valja mu ništa…

Huso
24.04.2022-15:28 15:28
Reply to  RIR

Vazda je bilo najedi kuce pa te ujede! Treba Da se ne vrate na Kosovo i svakog do jednog treba vratit koji god siri fasizam nacionalizam mrznju drugog naroda u CG!

COL
23.04.2022-20:59 20:59

Muka velja jer svi Jokići u fotelja na državne jasle….

Morača
24.04.2022-02:47 02:47

Mislim da grijesis . Onaj Dobricanin je Kosovar . Pobjecao u CG . Dobio posao , polozaj , nacelnistvo , direktorsko mjesto . Sve u vrijeme dok je bio progonjen od DPS . Jokic je iz Morace , rodjen u Niksiću . Radio i Med. Centru MUP . Bio dobar ljekar . Žestoki DPS . Ali kad je vidio da moze vise onda je pokazao da ga interesuje samo fotelja . Sa posla otjerao kolegu Kavarica kad je postavljen za direktora DZ Podgorica . A nije morao . Nadje se rijesenje za kolegu kao sto je nasao da sina zaposli… Pročitaj više »

Miso
24.04.2022-04:42 04:42

Zalosno I ti Doktor sram te bilo prvo sto si u radio kad si doso n'a mjesto gdje si sad skinuo si crnogorsku zastavu Dali si razmisljo Dali bi jedan Crnogorac Albanac ili Bosanac kako bi se osjeca li da ih ti lijeci sram te bilo I ti doktor

Rumija
24.04.2022-16:57 16:57

E greota! Ti i Dobricanin? Sram vas bilo!