Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Jokić pisao Markoviću: Politika DPS-a je mnogo koštala Kotor

Kako je kazao, Marković je tokom jučerašnje posjete Kotoru izrekao neistinu o tome kako uprkos insistiranju nije imao priliku da sa prethodnom vlašću razgovara o važnim pitanjima razvoja, što je navodno koštalo i Kotor i Crnu Goru

Ono što košta Crnu Goru i Kotor, to je politika DPS-a i Vlade Crne Gore, poručio je član Predsjedništva Demokrata i bivši gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić u pismu upućenom premijeru Dušku Markoviću.

Vladimir Jokić

Kako je kazao, Marković je tokom jučerašnje posjete Kotoru izrekao neistinu o tome kako uprkos insistiranju nije imao priliku da sa prethodnom vlašću razgovara o važnim pitanjima razvoja, što je navodno koštalo i Kotor i Crnu Goru.

“Tokom dvije i po godine koliko sam bio na čelu opštine Kotor, dobili ste nebrojano dopisa iz opštine, po različitim pitanjima. Ni na jedan od tih dopisa nikada niste odgovorili. Kada ste dva puta u tom periodu bili u Kotoru, niste se najavili niti posjetili bilo koga iz lokalne samouprave. Jedini put kada ste predložili sastanak je bilo povodom dana opštine Kotor, kada ste me pozvali da dođem u Podgoricu, da mi u kabinetu premijera, u Podgorici, čestitate dan opštine. Već sam Vam jednom javnom poručio, a ovu priliku ću iskoristiti da ponovim, da imajući u vidu milenijumsku istoriju Kotora, ići na noge u Podgoricu da se prime čestitke za dan Kotora bi bilo degradiranje istorije Grada na račun Vlade, a to sebi nikada ne bih dozvolio. Nema ničega što je vrijedno dostojanstva Grada Kotora. Na kraju, pitanje je manira i lijepog vaspitanja da slavljeniku čestitate u njegovoj kući”, poručio je Jokić.

Prema njegovim riječima, jasna je namjera da se pojavljivanjem pošalje poruka da je nezakonito preuzimanje vlasti u Kotoru pod Vašim pokroviteljstvom.

“Siguran sam u ono što i Vi znate, da na taj način ne možete podići popularnost svojim pulenima u Kotoru, mada nećete ni Vi ni oni još dugo moći bježati od izbora i volje građana Kotora. Vjerujem da te scene, iz trećerazrednih holivudskih akcionih filmova, neće uticati ni na sudije Upravnog suda i da će što prije uzeti u razmatranje tužbe predate od strane zakonitih funkcionera opštine Kotor. Nakon tih presuda gospodine Markoviću dočekaću Vas u Kotoru kao predsjednik opštine, ukoliko donesete sa sobom odgovore na ova pitanja. Nadam se da će vas tada proći žal i jed što me niste upoznali. Na sreću, u ovom slučaju, kod mene takvih osjećanja nema”, zaključio je Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve