Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Jokić DPS-u: Gdje ste bili sve ovo vrijeme da pomognete građanima Velje Gorane

Gdje su bili predstavnici Opštine Bar prije započinjanja postupka dodjele koncesije, pita Jokić

Čitajući saopštenja predstavnika DPS-a Bar, čovjek bi pomislio da nisu bili na vlasti 30 godina, te da predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević i njegov savjetnik Asim Andrić, nisu nikada ranije čuli za kamenolom u Veljoj Gorani, kazala je danas Ljiljana Jokić ispred Građanskog pokreta URA.

Kaže da i da dok oni sada licemjerno prozivaju URU da raskine ugovor sa koncesionarom jer je dio vlasti, nemoguće je a ne pitati ih sljedeće.

“Gdje su bili predstavnici Opštine Bar prije započinjanja postupka dodjele koncesije? Gdje su bili na okruglim stolovima i javnim raspravama? Gdje su bili kada je zaključen ugovor? Jedno je evidentno, bili su dio vlasti koja je mogla da zaustavi ovaj kao i mnoge druge projekte. Ali nisu”, ističe Jokić.

Dodaje da nije iznenađujuće da na sedam javnih rasprava koje su održane za Velju Goranu nije bilo nikog od mještana jer nisu bili obaviješteni, što je, smatra ona, veliki propust predstavnika Mjesne zajednice.

“Ali da niko od predstavnika Opštine Bar, glasnogovornika i zabrinutih savjetnika nije bio prisutan tada i nije dao prijedloge i sugestije je doveo mještane Velje Gorane do situacije u kojoj se sada nalaze. No, nakon sastanka koji je organizovao koncesionar a na kome su prisustvovali mještani, predstavnici institucija, i URE, opet se nadležni iz Opštine nijesu udostojali pojavljivanja”, ukazuje Jokić.

Kaže da sada DPS piše saopštenja u kojima poziva URU da rješava probleme koji su nastali zahvaljujući njihovim postupcima.

“I mi ćemo dati svoj maksimum da riješimo i ovo pitanje za dobro mještana, životne sredine i države. Nakon razgovora sa koncesionarom, i dogovorom za nastavak razgovora, te jasnih objašnjenja o spornim stvarima za mještane, vjerujem da će se ovaj projekat sprovesti bez štete po selo i životnu sredinu. Ovom prilikom pozivam sve mještane da se pridruže narednom sastanku koji će se održati u Veljoj Gorani, gdje će moći da razgovaraju sa koncesionarom i da se dogovore oko svih spornih stvari”, poručuje Jokić.

Ona na kraju poziva da, ukoliko koncesionar dobije sve dozvole za rad i ako se dogovori sa mještanima, Opština Bar sredstva koja bi mogla da dobije kao koncesionu naknadu, usmjeri u Velju Goranu i Mrkojeviće u koje se, kaže, mora ulagati mnogo više nego do sada.

“Za početak možete jednom selu u XXI vijeku dovesti vodu”, zaključuje Jokić u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve