Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Jokić: Aprcović organizator skupa u Kotoru i bakljade koja je izazvala požar na bedemima

Prema njegovim riječima, država je ostala nijema kako bi sačuvala i sakrila Željka Aprcovića

Tužilaštvo je pokrenulo izviđaj povodom požara na kotorskim bedemima, pa ćemo mu dostaviti informaciju o tome da je upravo vrh kotorskog DPS-a organizator kod kojeg treba tražiti krivicu, a to da je Željko Aprcović glavni organizator skupa u Kotoru i bakljade koja je izazvala požar na bedemima dokazuje i njegovo dočekivanje i pozdravljanje učesnika na Rivi, uz praćenje tog trenutka sa zvaničnih opštinskih stranica, kazao je Vladimir Jokić, predsjednik OO Demokrata Kotor.

Jokić

“Požar koji je zahvatio kotorske bedeme u noći 13. jula nije ugrozio samo Kotor već i svjetsku kulturnu baštinu, a time i ugled Crne Gore, ili ono što je ostalo od njega nakon tri decenije ove vlasti. Podsjetiću da su kotorski bedemi upisani po dva osnova na UNESCO listu svjetske baštine. Zaštita svjetske kulturne baštine nije pitanje politizacije, niti kampanje, to je obaveza svih ili bi barem trebala biti. Kao i svaki put do sada, kada je neophodno sakriti i sačuvati nekog vinovnika iz redova funkcionera DPS-a, nadležni se prave nevješti i svjetsku baštinu prepuštaju stihiji, nekada građevinskoj, te noći vatrenoj”, kazao je Jokić.

Kako je dodao, pitanje ko je dozvolio otvoreni plamen u julu mjesecu na buri i kako je došlo do ovog požara je nešto što nadležni organi moraju da riješe, kako bi se neodgovorni pojedinci koji su izdali takve dozvole kaznili.

“Nećemo pristati da i u ovom slučaju krivica padne na pojedinca koji je učestvovao u bakljadi, zato što kod tih pojedinaca nema krivice, već je krivica na onome ko je dao dozvolu za bakljadu po buri”, navodi Jokić.

Tužilaštvo je povodom požara pokrenulo izviđaj.

“Istome ćemo dostaviti informaciju o tome da je upravo vrh kotorskog DPS-a organizator kod kojeg treba tražiti krivicu, a to da je Željko Aprcović glavni organizator jučerašnjeg skupa u Kotoru i bakljade koja je izazvala požar na bedemima dokazuje i njegovo dočekivanje i pozdravljanje učesnika na Rivi, uz praćenje tog trenutka sa zvaničnih opštinskih stranica. Željko Aprcović i Milo Đukanović, primitivni kakvi jesu, ne znajući šta je istinski patrioizam, pokušali su da zloupotrijebe iskrena osjećanja građana Kotora i Crne Gore”, tvrdi Jokić.

Prema njegovim riječima, država je ostala nijema kako bi sačuvala i sakrila Željka Aprcovića.

“Prošavši put od devedesetih do danas, od srpskog radikala i ratnog dobrovoljca do lažnog evropejca i kvazi-patriote, Aprcović je promjenio više lica, ali nije promjenio ono najgore, da učestvuje u stvaranju podjela, netolerancije i štete po društvo. Njegova izjava, kojom pokušava opravdati i sakriti svoju ulogu, data iz kabineta predsjednika opštine Kotor, skandalozna je na više nivoa. Uprkos tome što smo imali priliku da vidimo svojim očima snimke, Aprcović je svjesno izrekao neistinu da su na ovom okupljanju poštovane mjere NKT i to u trenutku kada se epidemiološka situaciju u gradu dodatno komplikuje i zabrinjava svakog zdravomislećeg građanina”, ističe Jokić.

Kako je dodao, podjela mladih ljudi u Kotor na “našu omladinu i valjda neku drugu omladinu kada dolazi iz kabineta predsjednika opštine, podsjeća na neka prošla vremena kada su se pravili spiskovi i zaslužuje svaku osudu i prezir”.

“Nastavak izjave, gdje obećava novi zeleni pečat na brdu San Giovanni i na bedemima podsjeća na onu zloslutnu izjavu da će se napraviti ljepši i stariji Dubrovnik, koja mu je zajedno sa pravljenjem ovakvih spiskova i podjela vjerovatno, kao tadašnjem radikalu i dobrovoljcu, ostala u podsvjesti kao uspješan i poželjan model ponašanja”, kazao je Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve