Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

JOANIKIJEV BEZOBRAZLUK BEZ GRANICA: Govorio studentima o Amfilohiju i Atanasiju koje je izdao!

To što je šef crnogorske filijale SS pričao o ova dva visokorangirana operativca svetosavlja, najbolje govori o Mićovićevom bezgraničnom licemjerju, jer je upravo on po nalogu srpskog autokrate Aleksandra Vučića i direktora tzv. SPC Porfirija Perića izdao Amfilohijev amanet, ali i kosovski zavjet čiji su čuvari bili Radović i Jevtić.

Šef crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) poznate i pod akronimom SPC, operativne titule ”mitropolit crnogorsko-primorski” Jovan Mićović – Joanikije boravio je nekoliko dana u Rusiji i to u posjeti Tveru.

Tokom posjete  biblioteci ”Sretenjske duhovne akademije” u utorak ujutro susreo se sa studentima i predavačima ove škole i razgovarao sa njima.

Kako je saopšteno na propagandnoj stranici SS kodnog naziva ”Radio Svetigora” povodom 130 godina od rođenja jednog od najistaknutijih operativaca svekolikog svetosavlja Justina Ćelijskog Popovića Mićović je govorio i o njegovim učenicima – pokojnom Amfilohiju Radoviću i Atanasiju Jevtiću.

Joanikije govori o ljudima koje je izdao

Radović i Jevtić su i sami bili istaknuti operativci SS u službi velikosrpstva i svetosavlja, ali su se sigurno ”prevrtali u grobovima” nakon što je Mićović uzeo da govori o njima.

To što je šef crnogorske filijale SS pričao o ova dva visokorangirana operativca svetosavlja, najbolje govori o Mićovićevom bezgraničnom licemjerju, jer je upravo on po nalogu srpskog autokrate Aleksandra Vučića i direktora tzv. SPC Porfirija Perića izdao Amfilohijev amanet, ali i kosovski zavjet čiji su čuvari bili Radović i Jevtić.

Lider crnogorske filijale tzv. SPC prilikom susreta sa studentima i predavačima ”Sretenjske duhovne akademije” sigurno nije govorio o izdaji Amfilohija i Atanasija u kojoj je bio jedan od glavnih učesnika.

Krajem maja 2021. godine, odmah nakon što je Mićović izabran za mitropolita, i prije krvavog helikopterskog ustoličenja 5. septembra iste godine na Cetinju, bilo je jasno je da je osnovni uslov da nezvanični šef SPC, srpski autokrata na čelu kriminalno-terorističkog režima Aleksandar Vučić odobri njegov izbor, bio da se ovaj nekad bliski saradnik i duhovno-političko čedo Amfilohija odrekne svog dugogodišnjeg mentora i njegove zaostavštine.

Aleksandar Vučić, najgori vladar u istoriji Srbije: Osim što je naložio izdaju Amfilohija, predao je Kosovo, uništio i izdao Srbiju, kriminalizovao društvo, prodao sve državne resurse…

Mićović je bez pogovora poslušao Vučića i beogradsku centralu SPC, pa se nije mnogo bunio što su sistematski izbrisali sve što je Amfilohije stvarao.

Mićoviću nije smetalo što je dekretom sa Kalemegdana ukinut Episkopski savjet u Crnoj Gori, što je nestao iz temeljnog ugovora ranije utvrđen naziv Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, baš kao i titula Arhiepiskopa cetinjskoga namijenjena za predsjedavajućeg Episkopskoga savjeta.

Fukarsko-kriminalnim potpisivanjem takozvanog ’’temeljnog ugovora’’ sa svetosavskom sektom (SS) 3. avgusta 2022. godine, koje je u ime Vlade, a po nalogu iz Beograda, obavio prvi izrod Crne Gore i bivši premijer Dritan Abazović, samo je ozvaničena izdaja Amfilohijevog amaneta. Temeljnim ugovorom tzv. SPC i Vlade dovršeno je brisanje Amfilohija iz istorije i zvanično su parafirane gore navedene izmjene, a Joanikije je u tom poslu bio aktivni kolaboracionista.

Glavnu operativnu ulogu u ovom poduhvatu imao je nelicencirani epidemiolog i svetosavski vrač Velibor Džomić, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Atanasije Jevtić i Amfilohije Radović su bili posljednji visoki funkcioenri tzv SPC koji su kritikovali Vučića zbog izdaje Kosova. Operativac Velibor Džomić se pobrinuo da se Amfilohije izbriše iz istorije, Joanikije prećutno odobrio da bi postao mitropolit

Joanikije je takođe svjestan da je podržao i ”izdaju Kosova” u režiji Vučića i šefa tzv. SPC, Prvoslava Porfirija Perića.

Odavno je poznato da je Vučić već učinio sve da se suštinski učvrsti nezavisnost Kosova, a da je potpis samo formalno pitanje. Perić, Mićović i njihovi visoki funkcioneri na sve to ćute i nijesu samo nijemi posmatrači, već saučesnici u veleizdaji srpskog naroda i kosovskog zavjeta.

Ovakva izdaja ’’kosovskog zaveta’’ i ćutanje tzv. SPC ne bi moglo da prođe bez žestokih osuda i velikog bunta u narodu da su živi bivši najviši funkcioneri ove parapolitičke organizacije Amfilohije Radović i Atanasije Jevtić. Njih dvojica za života bili su poznati kao najžešći kritičari Vučića zbog njegove ”veleizdajničke politike prema Kosovu”, pa se slobodno može zaključiti da se ”prevrću u grobu”, nakon što je o njima govorio Joanikije, aktivni učesnik dvostruke izdaje!

B.K.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BalkonOpen
14.06.2024-08:37 08:37

e što čine kachawende ccc

Mijat
14.06.2024-16:45 16:45

Komentar jednostavan: svetosavska
sekta je najveće zlo koje trpimo
od 1921. godine do dana današnjega!