Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Joanikije: Naša vjera ne poriče nijednu naciju

Episkop budmiljansko – nikšićki je, komenatrišući dnevno-političke izjave povodom usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao da za Srpsku pravoslavnu crkvu prepucavanja nijesu suštinske stvari

Episkop budmiljansko – nikšićki je, komenatrišući dnevno-političke izjave povodom usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao da za Srpsku pravoslavnu crkvu prepucavanja nijesu suštinske stvari.
Episkop budmiljansko – nikšićki Joanikije
„Ovdje se radi o borbi na život i smrt, o borbi za opstanak pravoslavlja, očuvanje dostojanstva naše vjere, za odbranu svetinja“, rekao je Joanikije za RTV Srpska.

On je istakao da je pravoslavlje u ovom slučaju suštinska stvar, nacionalno je prateće, i dodao da “naša vjera nikad ne poriče ni jednu naciju, a kamoli tradiciju”.

„Naša vjera njeguje tradiciju, poštuje nacije i svačiju slobodu da se izjašnjava kako hoće, i u tom pogledu mi smo sačuvali sve što su zavjeti naših predaka, sve što su nam zavještali Njegoš i Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški, i mi želimo samo da to očuvamo i unaprijedimo“, kazao je, između ostalog, Joanikije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve