Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Joanikije, Daka i Abazović se sastali u Nikšiću: Ubjeđuju Dritana da prihvati njihove zahtjeve

Kako saznajemo Joanikije i Davidović pokušavaju da ubijede Abazovića da prihvati zahtjeve koje mu nameće svetosavska koalicija "Za budućnost Crne Gore" koja blisko sarađuje sa Davidovićem

Vladika budimljansko-nikšićki SPC Joanikije, lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović i biznismen Miodrag Daka Davidović sastali su se juče u Parohijskom domu u Nikšiću, javlja dopisnik portala Aktuelno iz Nikšića.

Kako saznajemo Joanikije i Davidović pokušavali su na sve načine da ubijede Abazovića da prihvati zahtjeve koje mu nameće svetosavska koalicija “Za budućnost Crne Gore” koja blisko sarađuje sa Davidovićem.

Kao glavni argument kojim bi trebalo da pridobiju Abazovića, kako saznajemo, su izvjesna “povjerljiva dokumenta iz Beograda”.

Podsjetimo, pregovarački timovi tri koalicije nove parlamentarne većine “Za budućnost Crne Gore”, “Crno na bijelo” i “Mir je naša nacija” tek što su počeli pregovore naišli su na velike probleme.

Funkcioneri nove, potencijalne parlamentarne većine ni juče nijesu uspjeli da usaglase stavove o  principima formiranja vlade, ali nijesu se dogovorili ni o čelnim mjestima Skupštine Crne Gore ni Vlade iako se već danima spekuliše da bi te pozicije trebali da zauzmu Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić.

Jasno je da liderima tri koalicije pregovori loše idu jer su iz URA-e više puta jasno dali do znanja svojim partnerima da u novoj vladi žele “eksperte” i da u njoj ne mogu biti “stari kompromitovani kadrovi” kao što su Andrija Manadić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Marko Milačić, Predrag Bulatović

Međutim, tačka koja je potpuno paralisala pregovore i koja je izazvala velike tenzije između koalicija okupljenih oko DF-a i URA-e je Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Kako saznaje portal Aktueno iz dobro upućenih izvora, koalicija “Crno na bijelo” ne želi da se Zakon koji reguliše status vjerskih zajednica u Crnoj Gori povuče.

Iako je lider URA-e Dritan Abazović nekoliko puta u javnosti nagovijestio da je povlačenje Zakona jedna od opcija, funkcioneri njegove koalicije se tome protive.

DF je, sa druge strane, postavio ultimatum URA-i da ako ne prihvate povlačenje Zakona, mogu da pregovaraju sa DPS-om.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
21.09.2020-09:58 09:58

Prekrstise nesrecnog Dritana u Nemanju Abazovica od Albanca Muslimanske vjeroispovijesti postade “pravoslavac”dok im bude “trebao”za radi vlasti,a onda NOZNA Abazovicu,no da ne “bude kasno”.Sto li ce reci na ovo Albanci,ko ovome ispra mozak.Bit ce “veselo”.Da je vjecna Crna Gora.