Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Jevrić: “Sramota i zastiđe za jednu državu da joj zvaničnu politiku kreira čovjek poput Milana Roćena”

On je pozvao udruženja novinara u Crnoj Gori da oštro osude Roćenove neprimjerene riječi a prije svega aktuelni uređivački tim RTCG-a na čelu sa Božidarom Šundićem da javno zahtijevaju izvinjenje za riječi Roćena upućene prema nacionalnom javnom servisu i njihovim kolegama

Objavljeni transkript razgovora aktuelnog saradnika i savjetnika predsjednika Crne Gore, Milana Roćena u kojem na najvulgarniji način etiketira novinare i medije zastiđe je politike Demokratske partije socijalista i njenih prvoboraca oličenih u liku Milana Roćena, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Bojan Jevrić

Šef medijskog tima URE, Bojan Jevrić, kazao je da je sramota i zastiđe za jednu državu da joj zvaničnu politiku kreira čovjek poput Milana Roćena.

Milan Roćen

 

On je pozvao udruženja novinara u Crnoj Gori da oštro osude Roćenove neprimjerene riječi a prije svega aktuelni uređivački tim RTCG-a na čelu sa Božidarom Šundićem da javno zahtijevaju izvinjenje za riječi Roćena upućene prema nacionalnom javnom servisu i njihovim kolegama.

„To bilo bilo najmanje što mogu da urade povodom ovih najprizemnijih uvreda i kvalifikacija. Pozivamo urednički tim RTCG-a da zaborave na svoje neskrivene simpatije prema Demokratskoj partiji socijalista i bar jednom budu profesionalci, stanu u zaštitu profesije i kolega i osude ovakve izjave najviših zvaničnika Crne Gore. Te izjave su dodatno bacanje ljage na Javni servis, ma kakav on bio. Mnogi ljudi koji su te 2006. godine bili u Javnom servisu i koje Roćen na najvulgarniji način proziva su i dalje zaposleni u toj kući“, kazao je Jevrić.

On je ukazao da riječi Milana Roćena najbolje pokazuju u kavoj atmosferi rade mediji u Crnoj Gori i koliko je u toj oblasti situacija užasna.

„Što potvrđuju svi relevantni izvještaji o stanju medija u Crnoj Gori. Kako očekivati da se to stanje popravi ako zvaničnu politiku Crne Gore kontinuirano kreira čovjek poput Milana Roćena“, tvrdi Jevrić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve