Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Jelušić: Sporno spajanje resora i ličnost Vesne Bratić

“Lično ne držim da je mandatarov izbor za sastav nove vlade najbolji. Našla bih dosta zamjerki”, istakla je Jelušić

Poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić saopštila je, gostujući u Jutarnjem programu Televitije Crne Gore, da ne smatra da je izbor mandatara Zdravka Krivokapića za sastav nove vlade najbolji, te da bi u svemu mogla da nađe dosta zamjerki. Sporna joj je, kaže, ličnost Vesne Bratić, koja je predložena za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Jelušić je rekla da u sastavljanju vlada nikada nijesmo imali ovako dug period.

“Lično ne držim da je mandatarov izbor za sastav nove vlade najbolji. Našla bih dosta zamjerki”, istakla je Jelušić, navodeći da se sada pokazalo gdje je Crna Gora sa ekspertima.

Po njenom mišljenju, kaže, ima spornih rješenja, pa bi da je na mjestu mandataru “barem neke moguće autogolove izbjegla”.

“Najviše eto pominjemo ovu četvoroglavu hidru, glomazno ministarstvo sastavljeno od četiri resora, a vidjeli smo napredak Crne Gore na polju nauke. Voljela bih da se tako nastavi u sva četiri resora”, istakla je Jelušić.

Sporna je, prema mišljenju Jelušić, i ličnost Vesne Bratić, što je, kako je rekla, lično saopštila mandataru Krivokapiću.

“Prosto zbog toga što je njena violentnost i spremnost da dijeli tvrde izjave na društvenim mrežama dovodi u poziciju da ne kreće čak ni sa nule, već od minusa”, istakla je Jelušić.

U ličnom kontaktu s mandatarom, kaže ona, dobila je tvrdo uvjeravanje da “od strane gđe Bratić neće poteći ništa što bi moglo dovesti u pitanje sekularni, multinacionalni i antifašistički put Crne Gore”.

“Ostaje da se vidi hoće li tako biti i, naravno, hoće li na kraju to biti i mandatarov izbor”, poručila je Jelušić.

U posljednje vrijeme, kaže ona, svjedočili smo “nevjerovatnoj poplavi patriotske ljubavi prema zemlji”, koju smo doveli do ovakvog nivoa duga, i sjetili se da bi ona mogla nestati.

“Svjedočili smo religijskim ekstazama novog mandatara, potpunoj podijeljenosti crnogorskog društva. Kad su u pitanju litije, nešto mi je postalo jasno. Kod građana se stišala ta egzaltacija, i vidjelo se ono iz pozadine, klasna borba, siromaštvo građana koje je pokrenulo rast populističke desnice”, istakla je Jelušić.

Građani su, kaže, s pravom dočekali sa ogorčenje priču o podjelama funkcija po dubini.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
24.11.2020-09:42 09:42

Isti ste kao oni, gospođo Jelusic ,draže su vam pare no Država, barjakcarenje je ono što brani Crnu Goru i njene tekovine, mržnja se osjeća, prema svemu što je Crnogorsko.Podjite u Srbiju i stavite negdje obiljeze Crnogorsko, pokazalo se paljenjem zastave.Korona je ali svaka Crnogorska i Crnogorac branit će Crnu Goru i njenu nezavisnost sa barjacima Crnogorskim g. Jelusic.

Adrijana
24.11.2020-10:16 10:16

Licno cijenim prof. Bozenu Jelusic. Zato mi je neozboljno od nje, da prihvati objasnjenje mandatara Krivokapica da, navodno Braticka, nece vise zastupati velikosrpske- cetnicke stavove. Braticka je javno pokazala koja joj je ideologija svojstvena. Sad se malo primirila, ali stavove sigurno nije promijenila.