Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Jelušić: Skupo biti ”u koži” URE

Dobrovoljno pristajanje na podijeljenu Crnu Goru u kojoj je bezbjednosna situacija zbog čina ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju na ivici, jeste odgovornost poslanika i Vlade, rekla je Jelušić

Poslanica URE Božena Jelušić kazala je da dobrovoljno pristajanje na podijeljenu Crnu Goru u kojoj je bezbjednosna situacija zbog čina ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju na ivici, jeste odgovornost poslanika i Vlade. Ona je dodala da mediji ne iniciraju sukobe, ali da im pomažu svojim senzacionalističkim naslovima. Gostujući u Jutarnjem programu TVCG istakla je da je skupo biti u situaciji u kojoj se nalazi URA, a u kojoj je osuđuju obje strane.

Jelušić je aktuelnu situaciju u Crnoj Gori okarakterisala kao borbu za vlast.

“Ono čega se ja uvijek plašim je činjenica da smo mi jedno malo tržište, da smo kao zemlja veoma mali, da je za nas ogroman i potpuno nepotreban luksuz da toliki koliki smo pravimo ovakve nepremostive podjele među građanima”, kazala je ona.

Istakla je da imamo mnogo važnijih problema.

“Dobrovoljno pristajanje na takvu situaciju od strane poslanika, Vlade, medija, građana jeste jedna odgovornost koju ne bi trebalo ovako da shvatamo”, istakla je Jelušić.

Činjenica da neprekidno živimo u izborima, smatra ona, dovela nas je do toga da smo zaboravili da razgovaramo, već samo znamo da zauzimamo strane.

“Mi smo žrtve senzacionalističkih spinovanja koji razapinju i ono malo građanskog bića i zdravog razuma”, istakla je Jelušić.

Ona smatra da je URA primjer šta se u Crnoj Gori događa kada nijeste ni na čijoj strani i kada pokušate da zauzmete stav koji podrazumijeva neko ograničavanje.

“Ako ste u poziciji jedne partije koja ne treba da se svrstava, već da treba građanska Crna Gora i njeni interesi budu primarna vrijednost, onda doživljavate da ste izdajnik, da ne valjate ni jednoj ni drugoj strani, da se na kraju osjećate kao vanzemaljac u svijetu u kojem su busije zauzete”, kazala je ona i dodala da je skupo biti u situaciji u kojoj vas osuđuju obje strane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
02.09.2021-09:31 09:31

U Crnoj Gori postoji samo jedna podjela; Na one koji su za državu Crnu Goru i one koji su za državu Srbiju, sve ostale podjele su vještačke i služe da zamaskiraju ovu jedinu podjelu. Postoje samo patriote i oni koji služe drugoj državi i tu ne može biti ni centra niti neutralnih. Svaki lažni centar koji lažno pravi podjelu na Crnogorce i Srbe je izdajnički trojanski konj u kojem se kriju odradnici SRPSKOG SVETA.

Srebrenica
02.09.2021-09:44 09:44

Svaka ti cast IZDAJICO CRNOGORSKA dobro si ime dala sama sebe i URA-VANZEMALJCI -odgovarat cete za svu- stetu- nacionalizm – podijeljenost naroda -zlo-SNOSIT! Crna tvoja ruka i Zoronjic ( POBJEGLI ADZIC) uzdignuta onog jutra kad ni kokot jos nije zapjevao nikad vam oprostit i zaboravit ne mozemo -CRNA KNJIGA ce postajat da ste upisani! CRNO -CRNO-DABOGDA VAM SVE CRNO BILO I BIJELA DANA NE VIDJALI!

Naroz
02.09.2021-10:17 10:17

Ada nego kako nego skupo, ne prodaješ se ni ti, ni tvoje kolege za jeftine pare.