Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Jelušić o postizbornoj saradnji sa DPS: Moraćemo svi zajedno i nakon izbora

Na pitanje da li postoji mogućnost, nakon izbora, ako do njih dođe, da URA ponovo ostvari neku saradnju sa DPS-om, Jelušić je kazala da ne misli da će u rasporedu snaga na političkoj sceni biti drugačija situacija

Poslanica URE Božena Jelušić je, komentarišući inicijativu o skraćenju mandata Skupštini, koju je najavio poslanik DPS-a Predrag Bošković, poručila u izjavi za Antenu M da ne zna koliko je ona ustavna te da li je na bilo koji način u koliziji i sa bilo čim drugim.

Upitana da li će glasati za skraćenje mandata Skupštini, s obzirom na to da je ranije rekla da je ona lično za izbore, Jelušić kaže:

“Lično bih željela izbore, ali ću se uzdržati od toga da kažem sad kako ću glasati. Postoji još mnogo razloga i nepoznanica zbog kojih bih se uzdržala od odgovora, iako ponavljam da bih lično voljela što skorije izbore. U periodu smo potpuno nepreciznih i krajnje zaoštrenih odluka, zato je za mene od primarne važnosti da se prvo kompletira sudska grana vlasti, što će i opredijeliti svaki moj izbor.

Zemlju svakako ne treba ostaviti bez kompletiranja Ustavnog suda koji će u svim ovakvim i sličnim situacijama moći da kredibilno i obavezujuće odlučuje. Ustavni sud u krajnjem odlučuje o svemu što se tiče svih građana i što na neki način određuje naš budući život”, kazala je Jelušić.

Kazala je da na organima partije nijesu razgovarali o ovoj inicijativi.

Jelušić je, govoreći o tome da li postoji neki zakonski rok koji bi trebalo da prođe od inicijative koja je bila u Skupštini do pokretanja ove nove, kazala da bi bilo potrebno da to ocijene Zakonodavni odbor i odgovarajuće institucije.

“Kad neko postane poslanica ili poslanik, ne stiče tog trenutka sva potrebna znanja, zato su važne stručne službe i što precizniji zakonodavni okvir koji se ne može višesmisleno i prema potrebi tumačiti. Upravo sada vidimo koliko je to neophodno”.

Na pitanje da li postoji mogućnost, nakon izbora, ako do njih dođe, da URA ponovo ostvari neku saradnju sa DPS-om, Jelušić je kazala da ne misli da će u rasporedu snaga na političkoj sceni biti drugačija situacija.

Smatram da nijedna partija neće imati monopol, “te da je potrebno da svi shvatimo da je rješenje problema kod svih nas zajedno”.

“Nisam osoba koja se sa bilo kakvim ostrakizmom odnosi prema bilo kojoj političkoj grupaciji. Duboko polarizovana Crna Gora ne zaslužuje to što joj se događa. Kada sam govorila o novim izborima – smatrala sam da će nam i ti izbori još jednom pokazati da jedino svi zajedno možemo da pokušamo da prevaziđemo apsurdnost sadašnjih podjela. Sve vrijeme očekujem i nadam se nekoj vrsti konzensuza”, rekla je Jelušić.

Kazala je da razmišlja o Crnoj Gori ujedinjenoj u zajedničkim ciljevima, a mnogo manje razjedinjenoj različitim političkim intresima i ambicijama, te da zbog toga i priželjkuje izbore.

“Oni bi još jednom pokazali da naprosto moramo da se dogovaramo, svima mora biti stalo do toga da zajedno nešto uradimo za ovu zemlju”, zaključila je Jelušić.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve