Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Jelušić: Krivokapić može smijeniti Abazovića samo sa DPS-om

Dodaje da se stav koji iznosi ne razlikuje od stava njene partije i poručuje da je prioritet URE interes građana i države Crne Gore

Nakon što je URA podnijela inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, uslijedile su brojne negativne reakcije dijela parlamentarne većine. Reagovao je i aktuelni premijer Zdravko Krivokapić – i to kontrainicijativom za smjenu vicepremijera Dritana Abazovića.

Poslanica GP URA Božena Jelušić za portal Analitiku ističe da podrška Krivokapiću u smjeni Abazovića može doći samo sa jedne adrese.

„Legitimna je inicijativa. Ne vidim razlog zašto je neko ne bi podnio, ako smatra da je to u redu. Međutim, interesantno je da se ona može izglasati jedino glasovima DPS-a. Ne znam onda zašto bi različiti kriterijumi bili u nekim aspektima neprihvatljivi, ali kada su partikularni interesi u pitanju savršeno prihvatljivi”, pita Jelušić.

Prošla su vremena ‘događanja naroda’

U prethodnom periodu čule su se brojne optužbe na račun aktuelne Vlade. Iz parlamentarne većine isticali su da Vlada nema njihovu podršku. Nakon inicijative o manjinskoj vladi, dio parlamentarne većine je reagovao uz tvrdnju da URA izdaje izbornu volju naroda.

„Davno su prošla vremena tzv. događanja naroda, priča o većinama, manjinama… Sada je potrebno biti racionalan i razmišljati o onome što je dugoročni interes Crne Gore. A taj većinski interes svih građana je da se ubrza put ka Evropskoj uniji. To pak znači ažuriranje i stavljanje u puni pogon sudske grane vlasti, koja je do ovog momenta, nažalost, bila umrtvljena, ali i svih drugih aktivnosti koje iziskuje put u EU”, poručuje Jelušić.

Vjerujem da manjinsku vladu podržava tri četvrtine građana

Ona smatra da manjinska vlada ima podršku građana Crne Gore.

„Mislim da su građani za to većinski. I to više nego tri četvrtine. Čini mi se da će to odnijeti prevagu. Naravno, izbori su nešto što nam neposredno slijedi. Lično se nadam da ćemo imati i lokalne izbore u jednom danu, a po mogućnosti i otvorene liste”, poručuje Jelušić.

Dodaje da se stav koji iznosi ne razlikuje od stava njene partije i poručuje da je prioritet URE interes građana i države Crne Gore.

“URI je isključivi i prvi prioritet – interes građana i države Crne Gore. Pošto se to ne razumije, ni sa jedne ni sa druge strane, već se s obje strane čuje priča o izdaji, mi pokazujemo koji naš jedini put. To je put snažnih institucija, provjerene i dobre međunarodne politike i mnogo bolje unutrašnje politike”, poručila je Jelušić.

Prioriteti – ublažavanje tenzija i put ka EU

Poslanicu URE upitali smo šta će to manjinska vlada uraditi, a što nije uradila aktuelna „ekspertska“. Kaže da je parlamentarna večina obećala brojne promjene koje se nijesu desile.

“Prioriteti manjinske Vlade su da se smanje nepotrebne tenzije u društvu. Zatim, da se primarno ubrza put u EU, da se stavi u pogon sudska strana vlasti, da se donesu zakoni koje smo obećali od početka u Parlamentu… Da se pojača borba protiv organizovanog kriminala, a ona ne može biti jaka bez snažnije sudske grane vlasti. Tražiti rezultate u nečemu za šta smo unaprijed obesmislili sredstva borbe, nije logički umjesno”, zaključuje Jelušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Đurađ
20.01.2022-16:24 16:24

Ti nemaš prava riječ pisnut.
Srami ee.
Kolio si puta mogla spasit Crnu Goru.
Sad si Crnogorka.
Pi.