Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Jelušić: Carević mora da snosi odgovornost zbog skrnavljenja himne

Odbornik DPS-a Predrag Jelušić koji je danas napustio svečanu sjednicu Skupštine opštine Budva povodom Dana opštine, kazao je da je ogorčen što je sjednica počela skraćenom verzijom himne, koja je, kako tvrdi, trajala 22 sekunde

Odbornik DPS-a Predrag Jelušić koji je danas napustio svečanu sjednicu Skupštine opštine Budva povodom Dana opštine, kazao je da je ogorčen što je sjednica počela skraćenom verzijom himne, koja je, kako tvrdi, trajala 22 sekunde.

Predrag Jelušić

“Poslije ovakvog načina intoniranja državne himne napustili smo sjednicu jer ovo je skrnavljenje i nismo htjeli da prisustvujem dalje sjednici koja treba da bude svečana i gdje je trebalo ispoštovati simbole onako kako zakon predlaže, i interprretirti himnu na način kako to predviđa zakon”, rekaoje Jelušić.

Pošto se, kaže to nije desilo, on je zajedno sa dijelom kolega iz Crnogorske i SDP koji čine vladajuči koaliciju u Budvi, napustio sjednicu.

“Nijesmo htjeli da budemo tio tog performansa koji je ličio na sve osim na svečanu sjednicu koja je sjednica svih građana Budve, sjednica svih političkih partija i gdje je trebalo da se slavi 75 godina oslobađanja Budve”, rekao je Jelušić.

Upitan da prokomentariše navode predsjednika Skupštine Budve Marka Carevića koji je kazao da je u pitanju tehnička greška, Jelušić je kazao da nema riječi o tehničkoj grešci, već o namjeri.

“Carević ili neko drugi ko je to pripremao treba da snosi odgovornost. Tehnička greška je kada fali struja, kada tehnika zakaže ovo je bila jasna namjera”, dodao je Jelušić.

On je pozdravio odluku odbornika SDP i Crnogorske da napuste sjednicu, a kako kaže, „svi građani Budve bi trebali da imaju jednak odnos prema ovom skandalu“.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da ministarka javne uprave Suzana Pribilović nije napustila sjednicu, Jelušić je kazao da je to pitanje za nju.

“To treba pitati ministraku i ostale činovnike koje imenuje vlada ove države”, zaključio je Jelušić.

Iako osuđuje to što se jutros desilo na obilježavanja Dana opštine Budva, predsjednik opštinskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović nije bio među onima koji su napustili svečanu akademije povodom tog događaja.

Bulatović je Pobjedi rekao da je iz poštovanja prema onom što Dan oslobođenja znači za Budvi i Budvane odlučio da ostane u sali i sačeka završetak filma koji pušten.

Povodom navoda predsjednika opštine Budva Marka Carevića da je u pitanju tehnička greška, Bulatović je Pobjedi kazao kako se to, ukoliko je tačno, moglo ispraviti.

“Ako je zaista bila greška, onda se ta greška mogla ispraviti. Ne znam zašto nije. Ljudi koji su smatrali da nije ispoštovana himna su napustili salu i ja ih razumijem. Ja sam iz poštovanja prema Danu oslobođenja ipak odlučio da ostanem u sali do završetka filma koji je pušten”, rekao je Bulatović.

Podsjećamo, predsjednik budvaske Opštine Marko Carevi rekao je da je bilo dogovoreno da se intonira instrumental kompletne himne, kao i da mu je žao što je došlo, kako tvrdi do tehničke greške, pa je zbog toga emitovana samo jedna strofa himne.

Carević je nakon završetka sjednice kazao da on državnu himnu poštuje.

“Žao mi je, nije bila namjera, desi se”, rekao je on.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve