Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Jelušić: Ako se DF i Demokrate odreknu Sporazuma, mogući i novi izbori

Jelušić je kazala da su se počele slagati kockice političkog mozaika Crne Gore i da se na jednoj strani, kako je navela, počinju otvarati pogledi na ono što predstavlja borbu za fotelje

Poslanica Ure Božena Jelušić je komentarišući dogovor Demokratskog fronta i Demokrata kazala da URA stoji pri svim tačkama sporazuma koji je  između te tri koalicije potpisan 9. septembra.

“Smatramo da tri potpisa važe. Ukoliko naši partneri povlače svoj potpis, i ako su se slični sličnima približili, onda bi GP URA trebalo da bude obaviještena, kao i crnogorska javnost. Ako nemamo dva potpisa, to je nova politička realnost, i mi tada ne možemo da govorimo o rekonstrukciji Vlade. Ovo je potpuno novi politički momenat, o njemu mogu odlučivati organi partije. Sve je u političkoj igri, od novih izbora do bilo kojih rješenja”, poručila je Jelušić.

Istakla je da u ovom trenutku URI nije prioritet borba za fotelje, nego borba za ono što su obećali građanima.

“Ne može Tužilački savjet ići u paketu sa nakončavanjem ko će biti koji ministar, ne možemo se uslovljavati na način da se prioriteti u odnosu na ono što je važno sa Crnu Goru i njenoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, i njen put ka pristupanju ka EU, stavljati u bilo funkciju partikulatnih političkih intresa. Ako bilo ko ma 41 poslanika da to izglasa, široko mu polje”, poručila Je ona.

Sporazum je, kako kaže, bio prvi demokratski iskorak u istoriji crnogorskog parlamentarizma.

“Da tog sporazuma nije bilo, ne bi bilo ni demokratskog iskoraka”, kazala je Jelušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
16.09.2021-12:05 12:05

,,Da tog sporazuma nije bilo, ne bi bilo ni demokratskog iskoraka”, kazala je Jelušić.Demokratski iskorak sa DFom…

gagi
16.09.2021-12:25 12:25

Koje licemijerje ove stare kokoske,no Bozena jadna,ne lazes ti Crnogorsku javnost,nego sebe i onako si dotakla politicko dno,a nema veceg jada nego kad neko samog sebe laze.Galina stavi tu pokvarenu glavu u vinklo.