Nećemo dopustiti nikome, bio on pod mantijom, šinjelom ili plaštom da poništi Crnu Goru. Sportisti su jedva dočekali da dobiju svoju državu, da imaju za koga da se bore, i ni oni neće dozvoliti da im je bilo ko uzima, da joj mijenja zastavu, da joj skrnavi ponose i pobjede, poručio je danas ministar sporta i mladih Nikola Janović na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana reprezentacije Crne Gore.

Nikola Janović

Zbog toga, kako je rekao, ne želi da vjeruje da u ovom vremenu postoje oni drugi – koji bi Crnu Goru, slavnu i slobodarsku, zemlju više kultura i više vjera, poništili i u ovom stoljeću, kako je to učinjeno početkom XX vijeka.

“Naš Veljko Vlahović, Crnogorac i narodni heroj, a prije svega čovjek i patriota, zapisao je: “Nositi neprekidno u sebi Crnu Goru znači i dar i prokletstvo…”. Crnu Goru nosio sam i sam u njedrima, kao sportista i kapiten reprezentacije, a i danas ništa manje kao dio kolektiva koji se za njen i napredak svih njenih građana bori demokratskim sredstvima”, istakao je Janović.

0 0 vote
Article Rating
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
DRAGA NASA CRNA GORO
DRAGA NASA CRNA GORO
12.03.2020-17:19 17:19

SVAKA CAST NIKOLA !! SAMO DOBAR I STROG ZAKON ! KAO U SVAKOJ DRUGOJ DRZAVI U SVIJETU ! IMA SVAKO DA POSTUJE DRZAVNO SVE STO IMA I DA CUVA DRZAVNU VRIJEDNOST U KOJOJ ZIVI !!!!!