Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Janović: Nećemo dopustiti nikome, bio on pod mantijom, šinjelom ili plaštom da poništi Crnu Goru

Nećemo dopustiti nikome, bio on pod mantijom, šinjelom ili plaštom da poništi Crnu Goru. Sportisti su jedva dočekali da dobiju svoju državu, da imaju za koga da se bore, i ni oni neće dozvoliti da im je bilo ko uzima, da joj mijenja zastavu, da joj skrnavi ponose i pobjede, poručio je danas ministar sporta i mladih Nikola Janović na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana reprezentacije Crne Gore

Nećemo dopustiti nikome, bio on pod mantijom, šinjelom ili plaštom da poništi Crnu Goru. Sportisti su jedva dočekali da dobiju svoju državu, da imaju za koga da se bore, i ni oni neće dozvoliti da im je bilo ko uzima, da joj mijenja zastavu, da joj skrnavi ponose i pobjede, poručio je danas ministar sporta i mladih Nikola Janović na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana reprezentacije Crne Gore.

Nikola Janović

Zbog toga, kako je rekao, ne želi da vjeruje da u ovom vremenu postoje oni drugi – koji bi Crnu Goru, slavnu i slobodarsku, zemlju više kultura i više vjera, poništili i u ovom stoljeću, kako je to učinjeno početkom XX vijeka.

“Naš Veljko Vlahović, Crnogorac i narodni heroj, a prije svega čovjek i patriota, zapisao je: “Nositi neprekidno u sebi Crnu Goru znači i dar i prokletstvo…”. Crnu Goru nosio sam i sam u njedrima, kao sportista i kapiten reprezentacije, a i danas ništa manje kao dio kolektiva koji se za njen i napredak svih njenih građana bori demokratskim sredstvima”, istakao je Janović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DRAGA NASA CRNA GORO
12.03.2020-17:19 17:19

SVAKA CAST NIKOLA !! SAMO DOBAR I STROG ZAKON ! KAO U SVAKOJ DRUGOJ DRZAVI U SVIJETU ! IMA SVAKO DA POSTUJE DRZAVNO SVE STO IMA I DA CUVA DRZAVNU VRIJEDNOST U KOJOJ ZIVI !!!!!