Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović: Ne osnovu kojih kvalifikacija angažuje svoje izaslanike ministar Radulović i koliko ih trenutno ima?

Iz primjera, ministrove izaslanice u Briselu, angažovane prije 3 nedjelje, nejasno je čime se kvalifikovala za ovu prestižnu poziciju i šta je opredijelilo ministra da pored zaposlenih u diplomatskom predstavništvu Crne Gore, angažuje i lične izaslanike, rekao je Janović

Danas smo sasvim slučajno, posredstvom medija saznali da ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović u tajnosti angažuje svoje izaslanike po diplomatskim predstavništvima, bez jasnih kriterijuma na koji način se ove osobe biraju i čime su zaslužile tu poziciju, rekao je poslanik DPS-a u Skupštini, Nikola Janović.

“Javnost treba da zna koji segmenti biografije preporučuju ova lica i potvrđuju njihovu kompetentnost da zvanično predstavljaju Crnu Goru. Iz primjera, ministrove izaslanice u Briselu, angažovane prije 3 nedjelje, nejasno je čime se kvalifikovala za ovu prestižnu poziciju i šta je opredijelilo ministra da pored zaposlenih u diplomatskom predstavništvu Crne Gore, angažuje i lične izaslanike”, kaže Janović.

Poslanik DPS-a ističe da je posebno apsurdno, da je “ministar odmah nakon stupanja na funkciju, opozvao karijerne diplomate, impresivnih biografija, dugogodišnjeg iskustva u diplomatiji, poštovane i uvažene u državama domaćina, a očigledno zapošljavao po svom nahođenju osobe koje nemaju nikakvog iskustva u diplomatiji”.

“Tražimo od ministra vanjskih poslova, da javnosti predoči koja je sve lica angažovao kao svoje izaslanike i pod kakvim obrazloženjem. I ovaj primjer dokazuje da je proklamovano načelo transparentnosti, koje je premijer spomenuo u svom ekspozeu, bila samo dimna zavjesa za niz zakulisnih radnji koje se dešavaju daleko od očiju javnosti”, zaključuje Janović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
23.04.2021-14:19 14:19

Da uradi ovo, postoji interes. A, koji? Na isti način je angažovan i Boljević u Moskvi da nabavlja vakcine. Takođe nejasni motivi za njegovo angažovanje pored Ambasade CG u Moskvi. I u ovom slučaju je neki interes. A, zakljinju se u “nultu korupciju”??? Ha, ha…..