Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Janjić: Zapad je siguran da Rusi preko DF-a neće zavladati Crnom Gorom

Komentarišući inicijativu za smjenu predsjednika Mila Đukanovića, Janjić kaže da predsjednika koji je izabran na neposrednim izborima ne može da razriješi Skupština

Komunikacija Srbije sa DF-om nije nikakva tajna, DF je potpomognut pažnjom brigom i  podrškom ne samo Beograda, kazao je za Antenu M politički analitičar Dušan Janjić komentarišući permanentno miješanje Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore.

Govoreći o izostanaku reakcije Zapada na konstantno miješanje Srbije, Janjić kaže da EU i SAD ćute zbog toga što oni vjeruju da i oni imaju kontrolni paket.

Tvrdi da je Zapad siguran da Rusi preko DF-a neće zavladati Crnom Gorom.

“Očigledno je da je Abazović zaradio neku vrstu povjerenja SAD-a, a i od ranije je imao podršku od Zelenih u Njemačkoj. Takođe je lista oko nezavisnih partija imala vezu sa Liberalima Njemačke. Pretpostavljam da i neki jako bliski DF-u imaju svoje kontakte u Njemačkoj, tako mislim da je Njemačka glavni kontrolor. Posjeta Abzovića SAD-u pokazala je da će on biti premijer i do formiranja nove Vlade poslije izbora. Sve u svemu izbori su najbolje rješenje”.

Govoreći o tome kako vidi razrješenje trenutne političke situacije, Janjić kaže da igra na može vječito trajati, te da će se ona brzo završiti izborima. Dodaje da staroj parlamentarnoj većini ne odgovaraju izbori.

“Jedini izuztetak može biti URA jer je Abazović potpisivanjem memoranduma sa SPC i početkom borbe protiv korupcije, zaradio šire povjerenje. Drugima ne odgovaraju izbori. DPS, SDP i SD bi izbori odgovarali”.

Komentarišući inicijativu za smjenu predsjednika Mila Đukanovića, Janjić kaže da predsjednika koji je izabran na neposrednim izborima ne može da razriješi Skupština.

“To je jedna politikantska igra kupovine vremena i nesigurnosti dijela partija da izađu na izbore”, zaključio je Janjić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve