Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Janjić: Srbija plaća Grenela 100 hiljada dolara mjesečno

,,Zastupa interese Srbije gdje god se zatekne''

Politički analitičar Dušan Janjić izjavio je u emisiji “Drugačija radio veza” da Srbija plaća Ričarda Grenela 100 hiljada dolara mjesečno! Grenel je bivši Trampov izaslanik za dijalog između Beograda i Prištine, a sada otvoreno zastupa interese Srbije gdje god se zatekne.

Odgovarajući na pitanje da li su u pravu oni koji tvrde da se Vučiću isplatio ogroman novac koji ulaže u lobiranje, Janjić kaže da ne zna koliko mu se isplaćuje, “ali mnogo plaćamo”.

„Mi čak plaćamo Grenelu 100 hiljada dolara mjesečno, ne znam zašto, kada njegov šef nije na vlasti.”

Niti na jednom spisku FARA (Foreign Agents Registration Act) nema imena Ričarda Grenela kao registrovanoga lobiste?

Janjić smatra da Srbija lobira na staromodan i neproduktivan način:

“Lobiranje je vrlo čudno organizovano i, na žalost, nije tu ništa pomjerio niko, od Miloševića do danas, iste su matrice i skoro iste agencije i nekako se više ide prema politikama nego prema kompanijama. Nemamo ozbiljno lobiranje prema kompanijama, da dođu i nešto urade. Bilo je tako samo u jednom kratkom periodu kada se dogodila “oktobarska revolucija” (smjena Miloševića-prim Antena M) i kada su Amerikanci poslali desetak multinacionalnih kompanija koje i dan danas rade. Vidite iznenađenje pismom kongresmena koji o Vučiću misle da sputava slobodu govora, finansira Pink, Telekom, traže njegovo sankcionisanje po osnovu korupcije”, ocjenjuje predsjednik UO Foruma za etničke odnose.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve