Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Janjić: Demokratski front se nalazi u u najgoroj poziciji, nije im u interesu stabilnost Crne Gore

''Država je kategorija koja mora da se oslanja na gradjane, a ne na nacije''

Gledajući ove slike, pomislili bi da u Crnoj Gori kohabitacija cvjeta. Srdačni pozdravi predsjednika države, Skupštine i Vlade, potom večera predsjednika Skupštine, premijera i DF-ovaca koji su tražili njegovu smjenu. No, ne poklapa se to sa pričom kojoj smo svjedočili prethodnih dana. Politički analitičar Dušan Janjić kaže da su ogoromne razlike već među koalicionim partnerima, a ni interesi čak im nisu isti.

“Očigledno da DF nema interes stabilnost Crne Gore. To je sad jasno, ne mogu nikog da lažu. Ako im sad ne valja Krivokapić, pa s kojim naglaskom i distancom izgovaraju Abazovića i URU. Ova Vlada prvenstveno postoji zbog Demokratske CG i URE”, rekao je Janjić.

I dok prave kompromise zarad viših interesa, o interesu onih koji su ih glasali teško da je iko mislio, jer bi makar budžet bio usvojen. No, tu se i lome koplja. DF tim glasanjem ucjenjuje, a upravo su iz URE kazali da političke kombinatorike dolaze u obzir nakon izglasavanja budžeta. Kako navodi Janjić, u najgoroj poziciji je DF.

“I to ne svi, da kažem, nego Mandić, i ekstremne patriote jer su izdali patritoizam. Nije patriotizam služiti Rusiji ili Srbiji nego državi u kojoj živite i razvijati vrijednosti svoje nacije”, smatra on.

A da kao svoju vide drugu državu pokazuju i stihovi koji su se pjevali na večeri kojoj su , osim lidera Fronta, prisustvovali i predsjednik Skupstine Aleksa Bečić i poslanik Demokrata Boris Bogdanović. Janjić kaže posrijedi je problem sa identitetom.

“Srpski rod je upravo to, to je predpolitička kategorija, al vi na srpskom rodu ne možete napraviti državu. Nije je napravio ni Vučić. Ko god je pokušavao nije je napravio, država je kategorija koja mora da se oslanja na gradjane, a ne na nacije. Ja se nadam da je Jonaikije pametan čovjek i da se neće upetljati u to. Nije njegovo da miri političare. Ja sam bio blizak sa patrijarhom Pavlem i svjedok sam kako je on izbjegavao te izazove da ga ne upetljaju u politiku, a svi su htjeli o njega da se ogrebu”, rekao je on.

Janjić dodaje da razmije da mitropolit mora pozivati vjernike na jedinstvo i tu željeti kompromis ali da je tu i granica jer Crna Gora nije većinski sastavljena od srpskog etnosa.

IzvorNova

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
03.06.2021-19:02 19:02

Gospodine Janjicu sa duznim postovanjem za vase obrazovanje i mudrost koju posjedujete moram da kazem svoje misljenje koje je beznacajno u odnosu na vasu mudrost i znanje.. Postovani goepodine vi vrlo dobro znate kakvi se mracni zlotvorski elementi kriju iza svih ovih destabilizatora Crne Gore. Vi ste gospodine Janjicu mudar covjek koji mozda ima razloga sto ne zeli da bude direktan i jasan u svome stavu tako da vas moze razumjeti svaki prosti gradjanin Crne Gor i peopalog srbistana.

Gagica
03.06.2021-20:29 20:29

Janjic je sve upravu isto kao i ti Ha20. Mozdace covek kad procita tvoje komentare izraziti zelju i da se sretnete na pićence pa da raspravite eventualne razlike u mudrostima.

Ha20
03.06.2021-22:36 22:36
Reply to  Gagica

Ma idi begaj carapnu iz katuna bez struje i mozdanih celija ::::((((