Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Jakić: Za DF i Demokrate u Šavniku glasalo preko 200 novoupisanih birača

Dodaju da su konkurenti u nedjelju na dva biračka mjesta, nakon svih pritisaka iz njihovih punktova, popravili svoj rezultat za par glasova, i onda su dozvili svima na tim mjestima da glasaju

Predsjednik Opštine Šavnik, Jugoslav Jakić tvrdi da je na izborima, na mjestima gdje su oni završeni, do sada glasalo preko 200 novoupisanih birača dvije liste suprotstavljene DPS-u.

On je za Antenu M ocijenio da sve što se već nekoliko sedmica dešava po pitanju izbora riječ o scenariju centara moći van Šavnika.

“Namjera im je da od Pljevalja do Herceg Novog kako oni kažu ”oslobode teritoriju Stare Hercegovine”, a mi smo im na putu do toga cilja. Poručujem im da Šavnik nije na prodaju, odoljećemo tim pritiscima i bićemo pobjednici izbornog ciklusa”, kazao je Jakić.

Poručio je da su tenzije došle do ”pucanja”.

“Strahujem da može doći do incidenata i mislim da institucije moraju da reaguju”, kaže Jakić i dodaje da se vrši neviđena opstrukcija sa najvećim stepenom primitivizma.

On tvrdi da je na izborima, na mjestima gdje su oni završeni, do sada glasalo preko 200 novoupisanih birača dvije liste suprotstavljene DPS-u.

“Iako oni osporavaju pojedinim građanima biračko pravo, da je već glasalo preko 200 novoupisanih, koje oni prepoznaju kao svoje birače. Dali su svojim ljudima u biračkim odborima spiskove ljudi, sa preporukom ko može ako ne može da glasa. Na to do sada nije bilo odgovora institucija i NVO sektora. Do sada nijesam vidio nikakvu reakciju tužilaštva, a ovo se već pretvara u kriminalnu organizacij”, rekao je Jakić.

Dodaju da su konkurenti u nedjelju na dva biračka mjesta, nakon svih pritisaka iz njihovih punktova, popravili svoj rezultat za par glasova, i onda su dozvili svima na tim mjestima da glasaju.

“Prve nedjelje smo na tim mjestima imali plus 10, sada je minus 1 kada je riječ o našoj listi. Očekujemo preko 200 glasova više, ali sam siguran da će se i ove nedjelje fokusirati na jedno biračko mjesto, ostale će se ponovo destiti isti scenario. Državni organi su potpuno zakazali, iako je i bilo i ma najava da će se nastaviti s aopstrukcijom izbora”, rekao je Jakić.

On navodi da iz DF-a ljudima obećavaju poslove, prije svega u EPCG.

“Zgradu EPCG u Nikšiću već nazivaju Šavničanka”, rekao je Jakić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.11.2022-15:46 15:46

To je potplacena..neocetnicka banda..koja zeli da preduzme drzavu CG..U ovaj kriminalni zlocin..su se udruzili..URA-Demokrate..SNP–policija–Ovo nijesu izbori..ovo vise lici na teror..bandite..strane mafije..novac..
Odbranite se..!