Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Jakić: Privesti pravdi sve počinioce opstrukcija izbornog procesa u Šavniku

''Još jednom apelujemo na nadležne državne organe da sve počinioce krivičnih djela privedu pravdi i time nedvosmisleno iskažu poštovanje Ustava i zakona naše države''

Nadležnim državnim institucijama upućujem još jedan apel u vezi sa predstojećim izbornim procesom u Šavniku iz razloga što na naš više puta ponovljen poziv nije bilo konkretnih odgovora, poručio je predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

“Prošlo je sedam dana od našeg posljednjeg pozivanja nadležnih institucija da reaguju, a isti akteri, naši politički oponenti najavljuju ponovan scenario opstrukcija uz vršenje brojnih krivičnih djela na organizovan način na preostala dva biračka mjesta u našoj opštini. Sasvim sigurno da izostanak efikasnih reakcija koje podrazumijeva hitnost u ovakvim situacijama dodatno osnažuje činioce opstrukcija da i dalje nastavljaju sa svojim izbornim opstrukcijama”, pojasnio je Jakić.

Osim reakcije v.d. VDT-a, po njegovim riječima, sve ostale institucije pokazuju “pasivnost” čime, kako kaže, “dodatno zabrinjavaju naše sugrađane ali i dovode u pitanje sam legitimitet održavanje ovih izbora”.

“Stoga, još jednom apelujemo na nadležne državne organe da sve počinioce krivičnih djela privedu pravdi i time nedvosmisleno iskažu poštovanje Ustava i zakona naše države”, zaključio je Jakić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve