Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Jakič poručio Marović: Dokažite da je vaš iskreni izbor članstvo Crne Gore u EU

Na pokret URA je da poslije sudjelovanja u vladi koja je blokirala put prema EU dokažete da je to vaš iskreni izbor, naveo je slovenački političar

Nekadašnji ministar odbrane Slovenije i poslanik Evropskog parlamenta Roman Jakič juče je odgovorio na tvit potpredsjednice pokreta URA Jovane Marović, u kojem joj je diplomatski “spustio”.

-Poznavajući aktivnosti i napore prošlih koalicijskih vlada, a i lidera DPS Đukanovića za članstvo CG u EU mislim da se ne treba bojati “ponora”. Na pokret URA je da (poslije sudjelovanja u vladi koja je blokirala put prema EU) dokažete da je to vaš iskreni izbor – jasno je poručio Jakič u odgovoru Marović.

Odgovorila je Marović.

-Uvaženi gospodine Jakiču, o naporima DPS najbolje govore izvještaji EK i rečenica ‘korupcija je sveprisutna i predstavlja ozbiljan razlog za zabrinutost’. A ona je tu bila 7 godina u nizu. Vid. i spremnost za članstvo. Mada vjerujem da bi se našli još neki izvori. Srdačan pozdrav – navela je Marović.

Na njen odgovor uslijedio je konkretan odgovor Jakiča.

-Poštovana gospođo Marović, ja niti želim niti imam razloga bežati od izveštaja EK. Naprotiv. Vrlo precizno pratim gdje CG pravi napredak po standardima EU, a gde ne. Evo njihova tabelu o napretku u oblasti vladavine prava od 2015-21, koja je bitna za suzbijanje korupcije – precizirao je Jakič.

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
22.02.2022-07:19 07:19

Gospodine Jakicu,pa ne mogu da vjerujem da ste se “spustili”na nivo jedne ulicarke i nocne ptice,jeli Vam neko rekao ko je i sti je ova kokska Marovic,ja cu vam reci dno dna umuisljena pamet svetosavskog pokreta URA.

Urasevic
22.02.2022-10:42 10:42

Marovicka je pristojna I karakterno cura demokratckih opredeljenja!