Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Jakić: Očekivao sam snažniju reakciju državnih organa, situacija u Šavniku došla do granice pucanja

Navodi da koalicija okupljena oko DF-i SNP-a, opstruira izborni proces

Nosilac koalicione liste “Prava stvar, Nastavljamo domaćinski za Šavnik” Jugoslav Jakić kaže da su se tokom jučerašnjeg izbornog dana u Šavniku, kad su ponovljeni izbori na pet biračkih mjesta, desile mnoge nepravilnosti. Ulazimo u zonu bezakonja gdje državne institucije ne mogu da daju jasan odgovor na ono što naši politički protivnici pokušavaju da urade, kazao je Jakić za Antenu M.

Navodi da koalicija okupljena oko DF-i SNP-a, opstruira izborni proces.

“Ono što je nama neshvatljivo je to da državne institucije još nemaju odgovor na takve radnje, niko od njih do sad nije procesuiran. Oni su ubijeđeni da imaju moć nad tužilaštvom i da neće biti procesuirani. Oni neskriveno govore u javnosti da imaju zaleđinu. Oni već danas najavljuju da će opstruirati sljedeći izborni proces”, kaže Jakić koji je aktuelni predsjednik Opštine.

Jakić kaže da je opoziciji jasno da su gubitnici izbornog procesa, te da zbog toga nastavljaju da odlažu izborni poraz.

“Jasno je da nijedan naš član biračkog odbora ili simpatizer nije napravio nijednu nepravilnost, propust ili provokaciju. U našim redovima situacija je došla do granice pucanja, građani nemaju strpljenja, idu više puta na biračka mjesta, a to se poništava. Mi za sad situaciju uspjevamo da održimo mirnom, do kad ćemo to uspjeti ja ne znam. Očekivao sam snažniju reakciju državnih organa, ali nje nema”.

Podsjetimo Predsjednik Opštinske izborne komisije u Šavniku Dušan Radanović kazao je  za Antenu M da je ukupna izlaznost na nivou Šavnika, na 20 biračkih mjesta bila 56,7 odsto.

Kako nam je potvrdio koalicija DPS-SD “Prava stvar” osvojila je 490 glasova, koalicija “Za budućnost Šavnika” SNP-NSD-DNP 530, lista “Demokratska Crna Gora-Ujedinjena Crna Gora-Evropa sad-Idemo ljudi” 86 glasova.

Na tri biračka mjesta gdje je prekinuto glasanje, birači bi trebalo da glasaju u nedjelju 6. novembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve