Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jačati saradnju Crne Gore i Rusije

“Izražavam očekivanje da će saradnja dva parlamenta, posebno u sklopu grupa prijateljstva biti dodatno intenzivirana, te da ću o novom sastavu grupe prijateljstva uskoro imati zadovoljstvo da Vas lično informišem“, istakao je Bečić

Povodom izbora na funkciju predsjednika Supštine Crne Gore Aleksi Bečiću su čestitke uputili predsjednici gornjeg i donjeg doma Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvienko i Vjačeslav Volodin.

Aleksa Bečić,

“Predsjednica Savjeta Federacije Valentina Matvienko izrazila je nadu u dalje unapređenje rusko-crnogorskog dijaloga, jačanje ekonomskih veza između regiona dvije zemlje, kao i intenziviranje međuparlamentarne saradnje i pronalaženje novih perspektivnih oblika zajedničkog djelovanja”, saopšteno je iz Skupštine.

Bečić u odgovoru je istakao da Crna Gora i Rusija imaju vrlo dugu i bogatu tradiciju međudržavnih odnosa, kao i da postoji značajan potencijal za unapređenje saradnje u brojnim oblastima, kao što su ekonomija, turizam, kultura, nauka i sport.

On je u vezi sa tim izrazio nadu da će u narednom periodu Crna Gora i Rusija posvećeno raditi na daljem jačanju saradnje, na zadovoljstvo obje strane.

“Cijenim da je parlamentarna diplomatija odličan mehanizam koji može pomoći da Crna Gora i Rusija unaprijede odnose, uz uzajamno uvažavanje interesa i vanjskopolitičkih pozicija obje države. S tim u vezi, očekujem da ćemo u narednom periodu, zajedničkim naporima, pronaći adekvatne modele parlamentarne saradnje“, naveo je Bečić.

Predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin je u čestitki naveo da računa da će Bčićeva djelatnost na ovoj funkciji doprinositi uređivanju dijaloga između ruskih i crnogorskih zakonodavaca u interesu državljana zemalja.

Bečić je izrazio uvjerenje da je parlamentarna diplomatija najbolji okvir za pospješivanje saradnje na svim nivoima, te da svojom fleksibilnošću može da ubrza i otvori put unapređenju saradnje u brojnim oblastima.

“Izražavam očekivanje da će saradnja dva parlamenta, posebno u sklopu grupa prijateljstva biti dodatno intenzivirana, te da ću o novom sastavu grupe prijateljstva uskoro imati zadovoljstvo da Vas lično informišem“, istakao je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve