Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

”Jabaz” i ”Ljaljo” u kaljuzi političkog licemerja

Problem nastaje kad demagogija, prevare, manipulacije, licemerje i fašizam upakovan u oblande lijepih riječi i površnih fraza postanu osnov djelovanja određenog političkog subjekta ili nekog funkcionera. Upravo to se dešava sa dvojcem mladih asova populizma, laži i demagogije - predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem

Kalkulacije, ustupci, poneki truli kompromis, povremena upotreba demagogije, oštre kvalifikacije na račun oponenata, čak i dobro upakovana laž ili poluistina su sastavni dio javnog života političkih funkcionera. Vjerovatno ne postoji političar, ne samo na domaćoj već i međunarodnoj sceni, da nekad nije pribjegao gore navedenim zakulisnim taktikama da bi ostvario programom zacrtane ciljeve.

Problem nastaje kad demagogija, prevare, manipulacije, licemerje i fašizam upakovan u oblande lijepih riječi i površnih fraza postanu osnov djelovanja određenog političkog subjekta ili nekog funkcionera.

Upravo to se dešava sa dvojcem mladih asova populizma, laži i demagogije – predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, čija je politika manipulacija i antidemokratskih načela, koju koriste već godinama, ogoljena nakon dva naizgled bezazlena, protokolarana događaja bez većeg značaja.

”Ljaljo” – evropski svetosavac

Bečiću i njegovim Demokratama, konačno se obilo o glavu višegodišnje  sjedjenje ne na dvije, nego na tri stolice i populističko kokektiranje sa procrnogorskim i svetosavskim biračkim tijelom.

Bečić u Vučićevoj propagandnoj mašini

Bečić, koji je zbog nedostatka stava po bilo kom bitnom pitanju dobio nadimak ”Balabanski apatrid”, ili narodu dopadljiviji  i jednostavniji – ”Ljaljo”, zbog nastojanja da svoje svetosavlje prikrije iza maske prozapadnog, građanskog političara, srlja sve dublje u sterilnu priču lišenu principijelnosti, rezultata i ideologije.

Bečić i njegove Demokrate od kad su formirani svojski se trude da iza demagoške parole ”Pobjede, a ne podjele” sakriju nedostatak programa i stava po pitanjima koja su od ključnog značaja za bavljenje politikom kao što su – nacija, jezik i spoljnopolitički prioriteti.

Stoga nije ni čudo što je Bečića veoma skupo koštala čestitka koju je kao predsjednik Skupštine uputio Gljauku Konjufciju nakon izbora za predsjednika parlamenta Kosova. Srpski tabloidi pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića već su krenuli u brutalnu kampanju protiv Bečića, a u toj kampanji pridružili su se takozvani ”ultrasrbi” iz Crne Gore.

Oni su osim kampanje po društvenim mrežama, u kojoj se može naći mnoštvo fotografija i snimaka u kojima navodni članovi Demokrata pale ili cijepaju članske karte ove stranke, krenuli i u terensko djelovanje, pa su tako okačili platna sa uvredljivim i prijetećim porukama na prozore nikšićkih prostorija ove stranke.

Kulminacija je stigla juče u Podgorici kada su takozvani PETROL-SVETOSAVCI na protestu povodom pokretanja postupka za smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića, ispred Vlade skandirali ”Bečiću pi… Kosovo si izd'o”.

Jabaz Izborokradović

Sa druge strane, fašisoidno-izdajnička prirepak partija URA na čelu sa minijaturnim dučeom Dritanom Abazovićem koji se najviše bave proganjanjem nezavisnih medija i patriotskih NVO, po ko zna koji put od dolaska na vlast su pomjerili, a kako se činjelo bezgranične, razmjere licemerja i demagoških tendencija.

Sklonost ka prevarama i krađi kod fašisodinih URINih funkcionera manifestovala se u potpunosti u nedjelju kada je u okviru nedavno održanih loklnih izbora u Nikšiću ponovljeno glasanje na biračkom mjestu u golijskom selu Javljen.

Više je nego jasno da je URA, koja je osvojila 28 glasova na mjestu na kojem prije tri nedjelje nije imala ni jedan glas, pribjegla neviđenim pritiscima na građane ovog malog mjesta i očiglednoj političkoj korupciji. I pored toga falila su im četiri glasa da isforsiraju još jedan mandat koji su tako žarko željeli.

”Kome ti to!?” – Dritan u tipičnom stavu

Kako je saopšteno iz DPS-a i SD-a, simpatizeri ovih stranaka su bili predmet stravičnih pritisaka i ucjena, a prijetilo im se i gubitkom radnog mjesta ukoliko ne glasaju onako kako odgovara vladajućoj URI!

Iz datog se da zaključiti da je stranka na čelu sa Dritanom Abazovićem upala u kaljugu manipulacija i kriminalnog ponašanja kojim pokušavaju da nadomjeste činjenicu da su ih građani pročitali i da rapidno gube podršku zbog svoje bezidejne, licemjerne, veleizdajničke politike.

Neradnici navikli na manipulacije

Osim ideološkog srljanja i političko-šizofrenog ponašanja sa elementima manipulacija i kriminalnih radnji koje će Demokrate i URA-u skupo koštati, teba konstatovati da je ovakvo ponašanje očekivano od stranaka čiji su funkcioneri posljednjih godina navikli na nerad i ispraznu demagogiju.

Podsjetimo, Demokrate i URA su nezapamćen kuriozitet u istoriji globalne politike jer im je za rukom pošlo nešto što vjerovatno nije nikom u istoriji bavljenja politikom.

Osam poslanika Demokrata na čelu sa Aleksom Bečićem i poslanik URA-e Dritan Abazović bojkotovali su parlament čitav četvorogodišnji mandat od 2016. do 2020. godine, ali su zato svakog mjeseca redovno podizali plate sa skupštinske blagajne.

Jabaz i Ljaljo iz vremena političke ljubavi

Iako su čitav mandat odsustvovali iz političkog života i skupštinskih zasjedanja, niko ih od nadležnih skupštinskih organa nije previše kritikovao zbog toga, a za eskiviranje radnih obaveza, inertnost i neodgovornost prema građanima koji su ih glasali, nagrađeni su stotinama hiljada eura iz budžeta Crne Gore.

Ako ovo uzmemo u obzir, nije za čuđenje što mladi asovi demagogije sada prolaze kao ”bosi po trnju” na političkom terenu. URA je stranka koja bi sad teško prešla cenzus i pročitana je od strane birača koji nikad više neće pružiti podršku ljudima koji su izdali čitav narod i vitalne interese države.

Što se Demokrata tiče, oni će kad tad morati da se opredjele i izjasne po pitanju nacije, jezika, države i spoljne politike, a ako to ne urade prijeti im lagano političko gašenje.

Kada bi se Bečiću obraćali terminologijom koja je upotrebljavana 2006. godine u predreferndumskoj kampanji, poruka bi bila jasna – ”Ljaljo, prelomi u mozgu!”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
06.04.2021-14:57 14:57

Boro i Ramiz,pod ruku pa kucama.Racun,molim!Imaju li oni neko svoje misljenje u vezi svega ovoga ili cekaju da se samo otpetlja.Mislim,dok cekaju svojim kucama.Dosta je i trajalo.

Savka
06.04.2021-14:58 14:58

Aktuelo predlazemo da se dodijeli trinaestojulska nagrada za vas vi ste Gradjanima lijek za sve bolesti !Prva slika JABAZ I LJOLJO -evo sta su uradili u NIKSIC ! Covjek im kaze Daj vidite sa Simom da se Joletu poštaru plati krme od prošle godine, nema smisla…nema ljeba da jede”. Gradjani ne smiju nista vjerovat URA -Demokratama skloni podvalama i kradji!! lupezi dvotockasa na pedale ,lap-tovova, a vele Niksicani nije bilo kokosarnika koji Demokrate-URA“nije posjetila”,nema sto “pravi predstavnici”velikosrpskog izdajnickog pokreta Demokrata- URA,u svakom slucaju VOLE korito. 21 MILION SU PODIJELILI !

Dominantni
06.04.2021-19:21 19:21

Dominantni domi dominantni
Ko latino stihovi kod Maja
Sto se spanci zlatom okitise
Sad vam kazem to ne moze vise
Bridivi su davo izmisljeni
Neki plove neki potonuse
Imali li nam sad Nojeve barke
Spremacemo na Cetinje čvarke
Pihtije su sa lukom bijelim
U po hljeba ili sa cijelim

borko
06.04.2021-19:32 19:32

Ljaljo i Galjo ponovo zagrljeni…

Dante Aligijeri
06.04.2021-19:38 19:38

Da Bokačo ne dade epitet
Ne bi bila tako božanstvena
Bila bi nam bez prvog imena

Komedija, za sva ta vremena
Novi zivot u svom dijalektu
Ni Petrarka nije razumio

Na latinski postao nemio
I tercina strofa od tri stiha
Uzbrdo se bas brzo zadiha

borko
06.04.2021-22:11 22:11

Ne unižavajte svijetle likove Bora Vukmirovića i Ramiza Sadikua koji su dali živote za slobodu svojeg naroda…