Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Izvršni odbor DPS: Nastavak daljeg jačanja unutarstranačkih reformskih procesa

Unutarstranački reformski procesi i jačanje kroz angažman mladih kadrova, koji unose novu energiju u djelovanje stranke, rezultiraće dominacijom Demokratske partije socijalista na prvim narednim lokalnim izborima, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora te stranke

Unutarstranački reformski procesi i jačanje kroz angažman mladih kadrova, koji unose novu energiju u djelovanje stranke, rezultiraće dominacijom Demokratske partije socijalista na prvim narednim lokalnim izborima, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora te stranke.

Kako je saopštio Izvršni odbor DPS-a, tokom sjednice više riječi bilo je o proteklim i narednim aktivnostima na jačanju kadrovske strukture, ali i još intenzivnije komunikacije sa članstvom i biračima.

U tom pogledu, kako je zaključeno, potrebno je djelovati u kontinuitetu jer, kao najjača partija i predvodnik građanske opozicije, Demokratska partija socijalista uvijek mora u potpunosti koristiti kapacitete, ali i grupisati nove aktiviste.

Naglašeno je da tokom tekuće godine DPS očekuju izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

U sva tri grada, kako su se saglasili članovi Izvršnog odbora, moraju biti ostvarene ubjedljive pobjede – koje će biti i najbolja poruka da Crna Gora prepoznaje i građansku ideju i opoziciju sa državnog nivoa kao opciju koja nema alternativu.

Na sjednici je govoreno i o predstojećem Kongresu Savjeta mladih, pri čemu je posebno istaknuto kako on u svakom pogledu mora oslikati energiju i potencijal za buduće vrijeme.

Navedeno tijelo će, zaključeno je na sjednici, u sljedećem mandatu imati i veću odgovornost i veću vidljivost, s obzirom na čvrstu orijentaciju partije da mlađi kadrovi ubuduće budu predvodnici brojnih političkih procesa.

Na sjednici je konstatovano i da je potrebno da komunikacija između stranačkih organa bude još intenzivnija, imajući u vidu da slijedi period u kojem Demokratsku partiju socijalista očekuje naročito dinamično djelovanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve