Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Izborom Đurović poslata snažna poruka brojnim pokretima žena u svijetu

Današnji sastanak bio je prilika da Ozan čestita Đurović na imenovanju, zaključivši da je ''izborom pripadnice manje zastupljenog pola na čelo najvišeg zakonodavnog doma Crne Gore, poslata snažna poruka brojnim pokretima žena u svijetu''

Izborom pripadnice manje zastupljenog pola na čelo najvišeg zakonodavnog doma Crne Gore, poslata je snažna poruka brojnim pokretima žena u svijetu, kazala je ambasadorka Turske u Podgorici Songul Ozan u toku današnjeg susreta sa predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović.

U sadržajnom razgovoru, kako je saopšteno, Đurović je podsjetila na odlične bilateralne odnose i naglasila da “međuparlamentarna saradnja predstavlja dodatan podsticaj u snaženju budućih relacija”.

“Đurović se osvrnula na važnu kooperativnost u okviru širih bezbjednosnih mehanizama i tom prilikom zahvalila na podršci Turske u strateškim opredjeljenima, kao i u regionalnim inicjativama”, dodaju iz Skupštine.

“Jaka međuparlamentarna diplomatija, kako na najvišem, tako i na nivou radnih tijela i grupa prijateljstava, predstavlja temelj za širenje dalje saradnje u oblasti kulture, privrede i ekonomije”, kazala je Đurović.

Sagovornice su se, kako se navodi, saglasile da ekonomska saradnja u oblastima od zajedničkog interesa treba biti dodatno osnažena, ocijenivši da “razvijena diplomatska mreža predstavlja dobar osnov za dalje unapređenje i razvijanje poslovnih i kulturnih veza”.

“Na toj liniji, Đurović je ukazala na značaj saradnje u domenu turizma, ističući da reputacija Turske kao prepoznate turističke destinacije može doprinijeti razmjeni iskustava sa turističkim poslenicima iz naše zemlje. Predsjednica je posebno zahvalila na podršci koju turska Vlada u kontinuitetu pruža Crnoj Gori u oblasti obrazovanja, kroz stipendiranje studenata iz Crne Gore za školovanje na turskim univerzitetima”, istakli su iz Skupštine.

Ambasadorka Ozan istakla je da postoji mogućnost povećanja broja stipendija koje će Vlada Turske odobriti crnogorskih studentima u narednom periodu.

“Ozan je kazala da Crnu Goru i Tursku vezuje bogata zajednička tradicija i konstatovala zadovoljstvo činjenicom da je saradnja sa Skupštinom Crne Gore kao domom svih građana na zavidnom nivou. Ona je pozvala  Đurović da dâ doprinos turskim investitorima zainteresovanim za ulaganja u našu zemlju i naglasila da sveukupna saradnja može doprinijeti kontinuiranoj razmjeni iskustava”, dodaju .

Današnji sastanak bio je prilika da Ozan čestita Đurović na imenovanju, zaključivši da je “izborom pripadnice manje zastupljenog pola na čelo najvišeg zakonodavnog doma Crne Gore, poslata snažna poruka brojnim pokretima žena u svijetu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
26.05.2022-23:14 23:14

Skolovana i obrazovana bez imalo mrznje drugih naroda kao sto je bijo predhodni primjr Nacionaliste -DEMOKRATA-BECICA koji mrze sve sto je CRNOGORSKO !