Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Preliminarni rezultati u Šavniku: ”Prava stvar” 61 glas; ”Za budućnost Šavnika” 56 glasova; ”Idemo ljudi” šest glasova

Poznati rezultati sa dva biračka mjesta u Šavniku

Prema preliminarnim rezultatima ponovljenog glasanja na dva biračka mjesta Komarnica i Mokro u Šavniku savez “Prava stvar” (DPS,SD) osvojio je 61 glas, koalicija “Za budućnost Šavnika” osvojila je 56 glasova, a savez “Idemo ljudi” osvojio je šest glasova.

Prema podacima koalicije “Za budućnost Šavnika” dostavljenim Portalu RTCG u mjestu Mokro, koalicija “Za budućnost Šavnika” je dobila 27 glasova, savez “Prava stvar” 20 i koalicija “Idemo ljudi” jedan glas. U Komarnici koalicija “Za budućnost Šavnika” osvojila je 29 glasova, koalicija “Prava stvar” 41, a “Idemo ljudi” pet glasova.

Podsjećamo, glasanje u Šavniku trebalo je da bude ponovljeno na pet biračkih mjesta, ali je u međuvremenu glasanje obustavljeno na tri biračka mjesta – u zgradi Opštine Šavnik, kao i u selima Bijela i Kruševice i na tim mjestima biće ponovljeno naredne nedjelje.

20:20 Završeno glasanje u Šavniku

Na biračkim mjestima u Komarnici i Mokrom završeno je glasanje i ona su zatvorena u 20 sati.

19:50 Izlaznost do 19 sati u Komarnici 91 odsto, u mjestu Mokro 81,67 odsto

Na biračkom mjestu Komarnica u Opštini Šavnik do 19 sati glasalo je 91 odsto birača. Na biračkom mjestu Mokro do 19 sati glasalo je 81,67 odsto birača. Na ta dva biračka mjesta pravo glasa ima 142 birača, piše portal RTCG.

To su dva preostala mjesta u Šavniku na koja se glasa, pošto je na tri mjesta izborni proces obustavljen.

Opštinska izborna komisija je danas saopštila da će biti ponovljeno glasanje na pet biračkih mjesta, ali je u međuvremenu glasanje obustavljeno na tri biračka mjesta.

18:05 Izlaznost do 17 sati u Komarnici 89 odsto, u mjestu Mokro 68,3 odsto

Na biračkom mjestu Komarnica u Opštini Šavnik do 17 sati glasalo je 89 odsto birača. Na biračkom mjestu Mokro do 17 sati glasalo je 68,3 odsto. To su dva preostala mjesta u Šavniku na koja se glasa, pošto je na tri mjesta izborni proces obustavljen.

Opštinksa izborna komisija je danas saopštila da će biti ponovljeno glasanje na pet biračkih mjesta, ali je u međuvremenu glasanje obustavljeno na tri biračka mjesta.

17:14 DPS Šavnik: Podnijete krivične prijave protiv članova biračkih odbora koji su sprječavali izborni proces

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Šavnik informiše javnost da su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv članova biračkih odbora koji su danas sprječavali izborni proces u toj opštini.

– Sa ciljem zaštite demokratije u Crnoj Gori, očekujemo da pred nadležnim organima odgovaraju one osobe koje su onemogućavala biračima da glasaju, uništavale i otuđivale glasačke listiće i fizički nasrtale na građane koji su željeli ostvariti svoje biračko pravo i vršile druga krivična djela – navedeno je u saopštenju.

Opširnije pročitajte ovdje.

17:02 U Komarnici do 15 sati glasalo 78 odsto birača, u Mokrom 63,33 odsto

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK)Šavnik Dušan Radanović rekao je da će na biračkim mjestima broj 1 (zgrada Opštine Šavnik) u Šavniku, kao i selima Kruševice i Bijela, izbori biti ponovljeni za sedam dana.

– Izbori su nastavljeni na biračkim mjestima u Komarnici i u Mokrom. Procenat izlaznosti do 15 sati u Komarnici je 78 odsto upisanih birača, a u Mokrom 63,33 odsto – rekao je Radanović.

Na biračkom mjestu u Komarnici pravo glasa imaju 82 birača, a u Mokrom 60.

16:10 Još jedan ‘praznik demokratije’

Predsjednik tamošnje izborne komisije Dušan Radanović najavio je kako će glasanje na tim biralištima biti još jednom ponovljeno, i to najvjerovatnije sljedećeg vikenda.

16:00 Krivične prijave protiv članova biračkih odbora

Policija u Šavniku će protiv M.V. i M.L. podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo sprječavanje održavanja glasanja u sticaju sa krivičnim djelom uništavanje dokumenata o glasanju.

Sumnja se da su ova lica kao članovi biračkog odbora uništili više glasačkih listića na biračkom mjestu broj 1 u Šavniku, potvrđeno je iz Uprave policije.

15:20 Zatvoreno i biračko mjesto u Bijeloj

Birački odbor u mjestu Bijela je vratio biračke kutije i glasački materijal, pa je i to biralište zatvoreno za glasanje.

Kako nezvanično saznaje RTCG, razlog zbog kojeg je prekinuto glasanje, a potom i zatvoreno biračko mjesto u Bijeloj je isto kao i na prethodna dva u Šavniku i na Kruševicama, kršene su procedure, a biračima nije dozvoljavano da ostvare pravo glasa.

14:10 DPS Šavnik: Odbornički kandidati liste “Za budućnost Šavnika” prizivaju ukrajinski scenario 

Nakon prekida održavanja izbora, nedozvoljavanja građanima da ostvare biračko pravo i niza krivičnih djela, pojedini odbornički kandidati prizivaju ukrajinski scenario u našoj opštini, kazali su u Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik.

U toj partiji tvrde da kandidat za odbornika liste “Za budućnost Šavnika”, Ivan Žugić putem svog naloga na društvenoj mreži slavodobitno poziva da “počinje bitka za Šavnik”, sa sve famoznim slovom “Z”, zaštitnim znakom ruskog razaranja Ukrajine.

13:45 Prekinuto glasanje i na biračkom mjestu Bijela.

13:10 Razdužen materijal u Kruševicama

Birački odbor sa glasačkog mjesta Kruševice je razdužio glasački materijal i predao ga opštinskoj izbornoj komisiji.

12:20 – Na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik upisana su 483 birača, a u Kruševicama 58, ukupno 541 birač.

11:57 – Još se ne zna hoće li glasanje biti nastavljeno na biračkim mjestima u zgradi Opštine Šavnik i Kruševicama.

Kako je u izjavi za portal Antena M rekao predsjednik Opštinske izborne komisije Šavnik Dušan Radanović, prema njegovim nezvaničnim informacijama glasanje neće biti nastavljeno.

“Još uvijek ne mogu reći zvanično jer nije u potpunosti završena OIK procedura koja je predviđena za ovakve situacije”, rekao je Radanović.

10:34 – “Glasanje je prekinuto na dva biračka mjesta, i to na biračkom mjestu broj 1 i 14. Pojedini članovi biračkih odbora onemogućavaju birače da ostvare biračko pravo. Tvrde da ne Žive u Šavniku, iako su upisani u birački spisak i prošli su elektronsku identifikaciju. OIK će zasijedati po svim prigovorima”, kazao je predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik Dušan Radanović.

On je kazao da je do 10 časova glasalo 19,5 odsto građana.

10:01 – Ratko Perišić, predsjednik biračkog odbora Šavnik, kazao je da je i na tom mjestu glasanje prekinuto, jer član odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nije biraču dozvolio da glasa, iako je upisan u birački spisak.

9:12 – Na biračkom mjestu Kruševice jednom biraču nije dozvoljeno da ostvari pravo glasa iako je upisan na birački spisak.

8:45 – Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik Dušan Radanović kazao je da za sada nijesu prijavljene neregularnosti.

“Do sada nijesu prijavljene neregularnosti, sve je na vrijeme otvoreno. Prvi presjek izlaznosti je u 10 časova”, kazao je Radanović ekipi TVCG.

“Do sada nijesu prijavljene neregularnosti, sve je na vrijeme otvoreno. Prvi presjek izlaznosti je u 10 časova”, kazao je Radanović ekipi TVCG.

Na tim biračkim mjestima glasa više od polovine od ukupnog broja upisanih birača.

Na prošlonedjeljnim izborima glasanje je prekinuto zbog incidenata i ustanovljenih nepravilnosti na svakom od pomenutih birališta.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
30.10.2022-12:17 12:17

Borba za Šavnik je borba za Komarnicu koju treba ustupiti elektroprivrede Srbije da je potopi. Vazda im malo bilo ka da nemaju cijelu Srbiju za potapanje no su našli nas da potapaju preko trojanskih magarca onih Buzdovana u EPCG

Tara
30.10.2022-14:28 14:28

Znaci da DF diktira ko ce glasati..

Miralem
31.10.2022-09:59 09:59

SESELJEVI DEMOKRATE 6 GLASOVA  heheheheheeee SPRDNJA OD SESELJEVIH DEMOKRATA to su samo Clanovi  a da smiju ni oni nebi podrzavali Cetnicke DEMOKRATE -EVROPA SAD-  ce vas sve zdrobit u maglu nema vama vise SPASA  na SMETLISTE Nacistima dodje KRAJ  !