Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Izazovna vremena i ciljevi traže stabilne i pouzdane partnere

U razgovoru o evropskoj budućnosti Crne Gore, kako je saopšteno iz Demokrata, govorili su o šansama i perspektivama Crne Gore, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja

Izazovna vremena i ciljevi traže stabilne i pouzdane aktere i partnere, jedan je od zaključaka susreta specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaksa predsjednikom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem u Bratislavi.

U razgovoru o evropskoj budućnosti Crne Gore, kako je saopšteno iz Demokrata, govorili su o šansama i perspektivama Crne Gore, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja.

“Konstatovali su da, u izazovnim vremenima, evropski političari moraju biti spremni na hrabre odluke, koje znače sigurno članstvo Crne Gore u porodici evropskih naroda. Crna Gora kao prva buduća članica EU mora biti spremna da sve važne odluke donosi zajedno sa evropskim partnerima”, dodaju iz Demokratske Crne Gore.

Naš spoljno-politički kurs je kurs naših evropskh susjeda i evropskih prijatelja, kazao je Bečić u razgovoru sa Lajčakom.

“Ističući važnost građanske profilacije naše partije, gospodin Lajčak je saopštio: “Vi ste, predsjedniče Bečiću, lider evropske partije koja za sebe može reći da je snažna građanska partija, a jake građanske partije trebaju Crnoj Gori i EU partnerima””, naglasili su iz te partije.

Evropska unija, kako se navodi u saopštenju, uporno drži otvorena vrata i čeka očekivane rezultate, “jer Crna Gora ima istorijsku šansu da postane naredna članica EU”.

“Zato je potrebno pratiti želje građana koji na rekordnom nivou podržavaju evropske integracije, gledati ka budućnosti, a ne prošlosti, jačati građansko društvo, a ne ekstremne nacionalizme, graditi mostove i jačati povjerenje, a ne produbljivati podjele, jer konsenzus oko evropskog puta i društveno-politička stabinost usled brojnih domaćih i globalnih izazova nemaju alternativu. Izazovna vremena i veliki ciljevi traže stabilne, odgovorne i pouzdane aktere i partnere”, zaključci su razgovora dvojice sagovornika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve