Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Izaslanik PS OEBS-a za jugoistočnu Evropu Azaj Gulijev posetiće Crnu Goru 12. maja

Ova posjeta se odvija u okviru posjete regionu koja je počela 8. maja kada je specijalni predstavnik Gulijev boravio u Sjevernoj Makedoniji; 10. maja će posjetiti Albaniju, a od 11. do 13. maja će svoju posjetu regionu završiti u Crnoj Gori

Potpredsjednik Parlamentarne skupštine (PS) OEBS-a i specijalni predstavnik za Jugoistočnu Evropu Azaj Gulijev boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 12. maja.

Ova posjeta se odvija u okviru posjete regionu koja je počela 8. maja kada je specijalni predstavnik Gulijev boravio u Sjevernoj Makedoniji; 10. maja će posjetiti Albaniju, a od 11. do 13. maja će svoju posjetu regionu završiti u Crnoj Gori.

U Crnoj Gori, specijalni predstavnik Gulijev sastaće se sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović i poslanicima iz crnogorske delegacije pri PS OEBS-a.

“Posjete imaju za cilj da se sagleda napredak na domaćem i regionalnom nivou, kao i da se ponovi opredijeljenost OEBS-a da nastavi da olakšava dijalog u svim segmentima društva, posebno na parlamentarnom nivou, kako bi se podstaklo pomirenje i revitalizacija na Zapadnom Balkanu, kao i dao doprinos transformaciji i izgradnji demokratskih institucija”, navode iz OEBS-a.

Nalazi specijalnog predstavnika Gulijeva u Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori biće uključeni u njegov izvještaj PS OEBS-a povodom 29. godišnjeg zasijedanja, koje će biti održano od 2. do 6. jula u Birmingemu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve