Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Izabrano rukovodstvo Savjeta i Koordinacioni odbor Građanske inicijative 21. maj

Za predsjednika Savjeta izabran je Miodrag Živković. Ovim izborom zaokružena je organizacija GI “21.maj” i stvoreni su uslovi za početak temeljitog, odgovornog i efikasnog rada, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

Savjet Građanske inicijative “21.maj” izabrao je rukovodstvo Savjeta i članove Koordinacionog odbora. Za predsjednika Savjeta izabran je Miodrag Živković. Ovim izborom zaokružena je organizacija GI “21.maj” i stvoreni su uslovi za početak temeljitog, odgovornog i efikasnog rada, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Za predsjednika Savjeta izabran je Miodrag Živković (advokat, bivši predsjednik LSCG i LP). Za potpredsjednike Savjeta izabrani su: Ilija Vujošević (profesor-emeritus Elektrotehničkog fakulteta u penziji, osnivač Matice crnogorske, bivši predsjednik SDPCG, član Savjeta Pokreta za nezavisnu evropsku CG), Branko Lukovac (ambasador u penziji, bivši ministar spoljnih poslova CG, koordinator Pokreta za nezavisnu evropsku CG), Ferid Šarkinović (politikolog u penziji, poslanik u prvoj višestranačkoj Skupštini CG, predsjednik opštinskog odbora u Plavu Pokreta za nezavisnu evropsku CG) i Nada Bukilić (dramski pisac, član ex-najužeg rukovodstva LSCG, urednica lista Liberal, prva predsjednica foruma žena LSCG)”, navode u saopštenju.

Na funkciju  izvršnog koordinatora 21. maja  izabran je Ljubomir Filipović.

“Za članove Koordinacionog odbora izabrani su: Ljubomir Filipović – izvršni koordinator (politikolog), Ana Ivanović – organizaciona koordinatorka (advokatica), Tanja Pavićević – medijska koordinatorka (politikološkinja, novinarka), Vladimir Šibalić – koordinator za međunarodne poslove (međunarodni pravnik, radio u crnogorskoj delegaciji u Skupštini SCG pred referendum, bivši savjetnik predsjednika Skupštine CG), Stefan Aleksić – koordinator za marketing (menadžer za marketing), Rade Bojović – programski koordinator (pravnik, bivši koordinator Pokreta za nezavisnu evropsku CG), Branko Baletić (filmski reditelj, član CANU), Maja Laković-Drašković (pravnica, ex-pregovaračica sa EU za oblast vladavine prava, poglavlja 23 i 24), Mersudin Međedović (profesor hemije, predsjednik Bjelopoljske partije), Merdan Zejnelagić (Profesor Elektrotehnike i Magistar Informacionih tehnologija), Aleksandra Kovačević-Radoman (Profesorica engleskog jezika i književnosti, građanska aktivistkinja), Izudin Gušmirović (Menadžer-angloamerički Poslovni fakultet, aktivista u češko-crnogorskom prijateljstvu), Tijana Todorović (Predavač na Fakultetu za dizajn u PG, doktor nauka iz oblasti grafike i tekstilnog dizajna), Ivona Čović Jaćimović (Pozorišna i filmska glumica, FDU, magistar medija i komunikacija)”, zaključe se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kontraš
19.04.2021-11:52 11:52

Kako postati član inicijative?