Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Iz Srbije optužuju Amfilohija i Drugu familiju: Neprincipijelna koalicija za autokefalnu Crkvu i ućerivanje Crnogorstva

Nastavlja se višednevna paljba dijela štampe i portala iz Srbije po do nedavno svojim omiljenim opozicionarima i litijašima u Crnoj Gori.

Nastavlja se višednevna paljba dijela štampe i portala iz Srbije po do nedavno svojim omiljenim opozicionarima i litijašima u Crnoj Gori.

U podekstu, sugeriše se da su D. Abazović i Z. Krivokapić, kao i A. Bečić, marionete koncerna “Vijesti”, koji navodno ima neke neispunjene postizborne obaveze na temelju “finansijskih injekcija” iz blagajni države Srbije.

Iz “Vijesti” nijesu demantovali u crnogorskom parlamentu saopštene tvrdnje poslanika Milana Kneževića da su im, kazao je, od liste iz Za budućnost CG u predizbornoj kampanji iskeširali 500.000 eura, a da je koncernu za dvije godine od Mtela, firme u većinskom vlasništvu Republike Srbije, isplaćeno dodatnih 1,7 miliona!

Krivokapić se proziva da saopšti jasne dokaze svojih tvrdnji da je Aleksandar Vučić u poslovnoj vezi sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

“Ako Krivokapić bude dolazio u Beograd moraće da ponese dokaze, a za koje znam da ne postoje, ili će morati da kaže da je lagao”, citira se predsjednik Srbije.

“Srbija danas” piše da Amfilohijeve “i kletve i držanje opijela i nazivanje predsjednika Vučića izdajnikom” imaju, tvrdi se, sljedeće obrazloženje:

“Njemu (Amfilohiju) je samostalna Crna Gora trebala kao rezervni položaj. Kao i svakom crnogorskom separatisti, ako već ne uspije u Beogradu i ne postane patrijarh, eto njega na tronu Svetog Petra Cetinjskog. Na tronu, kako to samo on i Milo kažu – autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. I od tog cilja ni Milo, ni Risto ne odustaju”.

Srpska štampa citira A. Mandića, koji stavlja do znanja da je njihov vrhovni crkveni autoritet Irinej Gavrilović, a ne Amfilohije i da SPC “ima i svoj sveti arhirejerski Sabor i Sinod”.

“Pokušaj jednog medijskog koncerna da nametne da u Crnoj Gori postoji neka druga Crkva (Mitropolija crnogorsko-primorska), koja nije dio SPC, nije samo na štetu Crkve, već na štetu ukupnog srpskog naroda”.

Portal “Vidovdan” tvrdi da “u SPC bjesni rat Amfilohije – Irinej Bulović”.

“Amfilohijeva neostvarena želja, pored patrijaršije, je da pomiri/objedini Avelja i Kaina, da bude voljen na Cetinju To se isključivo radi(lo) preko grbače najvećeg dijela pastve: Srba. Uglavnom trpe, mada ima disonantnih glasova koji bivaju diskvalifikovani/ućutkani”.

Procjenjuju da “Druga Familija (‘Vijesti’) stoji iza pobjede i Demokratske CG i URA”.

“Kimgmejkeri”, a to su, tvrdi, “Njemci i Druga familja Miška Perovića (‘Vijesti’)”, imaju “suštinski cilj: da bude sve isto samo bez Mila” i da za Srbe nedavni izborni rezultat “ne samo da nije kraj balade, već je početak dugotrajne i teške rovovske borbe u kojoj će protivnik biti neprincipijelna koalicija za ućerivanje Crnogorstva”…

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve