Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Iz MVP poslat dopis upozorenja da diplomatske misije CG ne smiju da pomažu organizovanje dolaska dijaspore na glasanje

Ovaj Abazovićev skandalozni dopis diplomatskim misijama poslat je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora koji se održavaju u nedjelju 2. aprila kako bi se obezbijedila pobjeda kandidatu Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića

Predizborna kampanja za predsjedničke izbore ušla je u posljednjih pet dana. I dok predsjednički kandidati Milo Đukanović i Jakov Milatović sa terena šalju poruke, državni aparat ne sjedi skrštenih ruku. Naime, prema infomacijama Standarda iz više izvora, Ministarstvo vanjskih poslova, kojim koordinira premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, poslalo je dopis svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore u kojem upozoravaju da će biti strogo kažnjivo svako organizovanje i pomaganje dijaspori da dođe da glasa!

Ovaj Abazovićev skandalozni dopis diplomatskim misijama poslat je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora koji se održavaju u nedjelju 2. aprila kako bi se obezbijedila pobjeda kandidatu Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Očigledno je da su u izbornom štabu Jakova Milatovića dobili informaciju da bi dolazak dijaspore u većem broju umanjio šanse za trijumf, te su shodno tom saznanju upregli i sve državne resurse kako bi to onemogućili.

Milatović je sa tribine u Rožajama poručio da dijaspora ne zaslužuje da bude tretirana kao rezevrvoar glasova te da se nada da su prepoznali odakle vjetar duva.

“Danas našu dijasporu pozivaju da dođu na glasanje. Sad su ih se sjetili, iako sve ove godine dijaspora pomaže Crnu Goru i opštine iz kojih ih je nevolja otjerala. Zato i nije pošteno da ih sada koriste kao oruđe za izborni inženjering”, rekao je Milatović.

Prije nekoliko dana u kampanju se uključio i vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arben Jakupi koji je tvrdio da je poziv dijaspori da glasa u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori zloupotreba te ustvrdio da se iseljenici u velikoj većini neće odazvati.

Član Predsjedništva Demokrtske partije socijalista (DPS) i poslanik Andrija Nikolić saopštio je da državni organi prijete dijaspori i da će zbog toga ta partija podnijeti krivične prijave ukoliko se, kako je naveo, “histerija ne zaustavi”.

“Stalni pritisci na dijasporu Crne Gore iza kojih stoje zvanični državni organi poprimaju obrise skandalozne histerije. Umjesto da pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arben Jakupi izrazi zahvalnost dijaspori na tome što ne propušta priliku da pomogne svojoj domovini i njenim građanima, odvažio se da javno prijeti našim ljudima iz dijaspore da će biti obespravljeni, tako što im se u perpsektivi može oduzimati pravo glasa”, naveo je Nikolić.

Povodom izjave predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića da je “dijaspora rezervoar glasova”, u ime Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, reagovao je zamjenik predsjednika Miloš Bukilić. Poručio je da Milatović dijasporu pokušava da koristi za “lične ciljeve i promociju” i pozvao državljane Crne Gore da mu ne daju glas 2. aprila.

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) očekuju mnogo veću podršku naših iseljenika Đukanoviću 2. aprila.

Po procjeni uprave, u dijaspori ima oko 150.000 građana s pravom glasa u Crnoj Gori, ali od toga trećina otpada na zemlje regiona, a ostatak na Evropsku uniju i Ameriku.

Uoči drugog kruga predsjedničkih izbora 2. aprila, u štabu Đukanovića računaju na veći dolazak glasača iz dijaspore kao i na veću izlaznost u sredinama gdje žive manje brojni narodi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sanja
27.03.2023-13:26 13:26

Nazalost nemamo specijalnog tuzilastva, ova kudrava sizofrena nakaza je vec odavno morala da bude uhapsena!!! Pesto godina da zivi malo je za robiju koju je zasluzio!