Mi Socijaldemokrate, kao jedina partija koja participira u lokalnom parlamentu, a nije nikada bila u vlasti u Budvi, sa punim pravom možemo reći da je Budvi nužan novi početak, poručio je predsjednik OO SD Budva  Petar Ivković. 

Ivković

I to, kako dodaje, novi početak sa kulturnim, emancipovanim i stručnim ljudima koji će biti njeni pravi reprezenti i naporno svakodnevno raditi da ona bude bolje i kvalitetnije mjesto za život svih njenih sugrađanki i sugrađana. To je, prema njegovim riječima,  najrealniji i jedini mogući scenario kojeg ni ovakvi degutantni politički performansi, koje smo gledali ovih dana, ne mogu spriječiti.

“Završena je još jedna tragikomična predstava u režiji budvanske koalicije DF, Demokrate, SDP i URA. Zaista je dobro što je RTV Budva, sa jednom veoma čudnom i “nužnom” dvosatnom pauzom u prenosu, ovjekovječila sav kapacitet trenutno vladajuće koalicije.  Uspjeli smo na jednom mjestu da vidimo svu “demokratsku zrelost” navedene koalicione družine: vrijeđanje, omalovažavanje, pominjanje porodica, prijetnje, grubo kršenje Poslovnika, Statuta i Zakona o lokalnoj samoupravi, dozvoljavanje da govornicu zloupotrebljavaju oni koji nijesu imali pravo da učestvuju u raspravi”, naveo je Ivković.

Prema njegovim riječima, zaista je nevjerovatno da DF i Demokrate hoće nekoga da ubijede da i dalje treba da su na vlasti i da se onako zajedno grčevito bore za još par mjeseci mandata, ako samo imamo u vidu koliko je njihova troipogodišnja pogrešna politika i nesloga bila štetna za građane Budve.

“Samo ćemo podsjetiti sve građanke i građane Budve, što su oni, čije su smjene neminovne, pričali jedni o drugima.   Krsto Radović je izjavio: “jedino što sam ja konkretno od gospodina Carevića čuo je zahtev da mu se nadoknadi 2,5 miliona eura koje mu je dužan ostao Svetozar Marović iz jednog od njegovih zajedničkih poslova, a čiji sudski epilog se tek očekuje. Svaka druga priča gospodina Carevica, je čista demagogija i politički populizam, naravo osim kada se radi o njegovim ličnim interesima gdje je vrlo konkretan i ubjedljiv.” Čak su mu budvanske Demokrate poručivale da se ne bruka viša, nazvavši ga „običnim potrčkom šefova DPS-a i mafije u Crnoj Gori“ koga je “izmislio Sveto Marović”, podsjeća Ivović.

Sa druge strane, kako navodi,  Carević je govorio: “Demokrate prave opstrukciju od prvog dana. Nijesu preboljeli one dječije bolesti. Žalimo što imamo takvog koalicionog partnera.”

“Takođe, DF-ovci su Demokrate u Budvi nazivale raštimovanim budvanskim orkestrom. Ne trebamo zaboraviti ni njihove koalicione prirepke SDP i URA, koji zbog par lokalnih funkcijica održavaju sve vrijeme ovakvu vlast u Budvi. Čak se drznu da nekome nešto morališu o tome kome pripada odbornički mandat, a izgleda da su ga isti oni oteli. Naravno, njihova avantura u Budvi se završava sa mandatom ove i ovakve vlasti, jer na sreću Budvanki i Budvana, nećemo ih poslije izbora gledati u budvanskom parlamentu, osim ako ne pređu, što ne bi bilo čudno, u DF ili Demokrate”, zaključuje odbornik SD-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve