Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivezaj: Degutantno je kad moralne lekcije drži neko poput Bećiraja

Koliko god ličnim uvredama upućeni njemu, dodaje, pokušavali da zamagle bezakonje kojim se služe, sve je jasno vidljivo bilo kome ko umije da čita zakon

Degutantno je kad moralne lekcije drži neko ko je poput, odbornika Albanske alternative Fatmira Bećiraja, po mnogim osnovama kontroverzan i kome primitivizan nije uopšte stran, štaviše suprotno, često ga koristi u manjku argumenata, saopštio je u reagovanju odbornik u Skupštini opštine Tuzi Simon Ivezaj.

“On je osoba koja je uz agresivnu podršku partijskih pajtaša na čelu OŠ “Mahmut Lekić”, pokušavala da se zaposli kao nastavnik fizičkog obrazovanja u toj školi; osoba koja je uključena čak i u fizičke napade na prosvjetne inspektore, sa čime je javnost upoznata”, rekao je on, reagujući na tvrdnje Bećiraja da “Ivezaj, svoje neznanje pokazuje i na javnoj sceni”,

Koliko god ličnim uvredama upućeni njemu, dodaje, pokušavali da zamagle bezakonje kojim se služe, sve je jasno vidljivo bilo kome ko umije da čita zakon.

“Nepotrebno je projektovati na mene vašu ličnu opsjednutost Nikom Đeljošajem i divljenje koje prema njemu gajite. Svakako, poznata je činjenica da preletači uvijek moraju dodatno da dokažu svoju vjernost, što kada se radi javno, djeluje prilično neukusno. Čudo da vrijeđate “staru gardu” DPS-a, s obzirom da ste dio ove partije bili donedavno, iako prilično beskorisni. Nepotrebno je mene optuživati za bilo kakvo bježanje od bilo čega. Ja sam dosljedan sebi i svojim političkim stavovima, što o Vama niko ne može reći. Jasno je da odbornici vladajuće većine Skupštine opštine slijepo prate vođu, a kada budete naučili da se vanredna sjednica sa 23 tačke ne zakazuje u subotu veče za ponedjeljak, odbornici DPS-a neće bojkotovati istu. Vi i Vaši taster odbornici, iako to vjerovatno ne znate, izglasali ste na posljednjoj sjednici nezakonite odluke, jer na zborovima građana nije bio prisutan neophodan broj ljudi, te su sve odluke donijete na zboru građana ništavne. Za kraj, podsjetiću vas da DPS kojem ja pripadam, nikada nije huškao građane jedne protiv drugih, a vi ste, ako vas pamćenje dobro služi, bili dio grupe koja je htjela zabraniti svojoj braći Albancima da sahrane svog preminulog člana porodice u Dinoši. Sada ste veliki Albanac i patriota”, saopštio je Ivezaj.

Na kraju, građani, poručuje, vjeruju činjenicama a ne preletačima.

“A činjenice govore da je lokalna vlast uskratila građanima jedno od osnovnih načela demokratskih društava – pravo na učestvovanje u javnom postupku i raspravi, te da se krajnje nemušto krije iza pokušaja da na rukovodeća mjesta u mjesnim zajednicama postavlja politički podobne a ne kompetentne ljude! DPS je partija koja vjeruje u demokratski sistem naših institucija, zbog čega smo se za zaštitu obratili nadležnim institucijama i ne sumnjamo u ishod njihove odluke. Kolegi Đeljošaju ukazujem da vladavina prava nema alternativu, te da odluke moraju donositi u skladu sa procedurama”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve