Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ivanović: Zalažemo se da se izaberu četiri sudije Ustavnog suda, glasaćemo za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a

''Zalažemo se da se izaberu sva četiri predložena kandidata. Niko od opozicije ne pominje da će pristati na to da se biraju četiri sudije. Za kandidate niko nije rekao ništa da ne ispunjavaju uslove''

Socijalistička narodna partija je zastupala mišljenje i ostaće pri tom stavu da četvoro sudija Ustavnog suda treba da budu izabrani, saopštio je na konferenciji za novinare šef Poslaničkog kluba SNP-a Dragan Ivanović. Poručio je da će podržati zahtjev SDT-a da se nekim poslanicima DPS-a i SD-a skine poslanički imunitet.

“Zalažemo se da se izaberu sva četiri predložena kandidata. Niko od opozicije ne pominje da će pristati na to da se biraju četiri sudije. Za kandidate niko nije rekao ništa da ne ispunjavaju uslove”, rekao je on.

Komentarišući poziv koji je šefovima poslaničkih klubova uputio DPS da danas razgovaraju o deblokadi Ustavnog suda, Ivanović je rekao da nemaju potvrdu da li će raspravljati o jednom ili četvoro sudija.

“Šta ćemo danas dogovoriti ne znamo, ne mogu prejudicirati. Ali se nadam da ćemo se dogovoriti za svo četvoro sudija, posebno ako niko nema prigovora na ove kandidate. SNP odgovorno tvrdi da nijedan od predloženih kandidata za sudije ne pripada našoj partiji. Mislimo da su to sposobni ljudi koji odgovaraju tom pozivu”, istakao je on.

Današnjem sastanku koji je inicirao DPS a koji je zakazan za 17 će se odazvati svi šefovi poslaničkih klubova. Ivanović je potvrdio da će on prisustvovati tom sastanku.

Odgovarajući na pitanje da li je predsjednik države Milo Đukanović prekršio Ustav, Ivanović kaže da SNP misli da jeste jer nije pozvao predstavnike svih parlamentarnih partija na razgovor o mandataru, te nije dao mandat Miodragu Lekiću.

“Da li je u pitanju inat ili nešto drugo ne znamo. Zalažemo se da Lkeić dobije mandat, da se formira 44 Vlada u koju bi ušli mi, URA i većina od avgusta 2020.godine”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, SNP stoji iza toga da će glasati za Zakon o predsjedniku, jer je dovedeno u pitanje da se ne može izabrati mandatar i 44. Vlada.

“Tražimo da se u dnevni red Skupštine uvrsti i izbor Vrhovnog državnog tužioca. Maja Jovanović je oročena na dvije godine, isto je kada je u pitanju specijalni tužilac. Tražimo da tužilaštva budu izabrana u punom kapacitetu, jer problem Crne Gore je poduži-institucije ne rade u punom kapacitetu”, naglasio je on.

Nakon što je juče Specijalno državno tužilaštvo zatražilo da se nekim poslanicima DPS-a i SD-a skine imunitet, Ivanović je rekao da će glasati ZA.

“Ako SDT traži skidanje imuniteta mi ćemo biti za to kao da su u pitanju poslanici SNP. Ti koji se bune zbog skidanja imuniteta su oni koji su to podržavali. Zato im sad i smeta. Došlo je vrijeme kad ce neko morati da odgovara. Ne licitiramo nikoga, neka se dokaže”, poručio je Ivanović, dodajući da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije mora biti jasna.

Ivanović je osudio i napad na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

“Na taj način se želi osporiti ovo o čemu pričam. Čini nam se da to nije dobro za cijelo društvo, čini mi se da se malo kasnilo, imamo obećanje da će ta borba biti jača i brza”. poručio je Ivanović.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
07.12.2022-12:41 12:41

Ovaj SNP vode nevjerovatni glupsoni: Joković, Ivanović, Šćekić, Kovač (biser od mozga) itd. Ovi će ih uskoro utuliti!

BMX
07.12.2022-12:52 12:52

Koga briga sta cete vi glasati ?
SNP vise ne postoji i to je partija ispod cenzusa. Proslost.
Uzivajte u mandatima koje (nezasluzeno) imate i na vlasti do prvih sledecih izbora