Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović za Aktuelno: “Opština radi za sve građane, samo magarcima nije dozvoljen ulazak”

Predsjednica Skupštine opštine Budva Anđela Ivanović saopštila je da revanšizam nije i neće biti politika nove skupštinske većine u tom gradu

Predsjednica Skupštine opštine Budva Anđela Ivanović saopštila je da revanšizam nije i neće biti politika nove skupštinske većine u tom gradu. Ona je u intervjuu za portal Aktuelno kazala da će uložiti napore da pored svih nepravilnosti i nezakonitih radnji bivših funkcionera riješe pitanje blokade računa jer je to neophodno zbog svih zaposlenih i direktno utiče na standard života u Budvi. Ivanović koja je i liderka Crnogorske najavljuje izlazak na izbore i dodaje da ta stranka radi na finansijskom saniranju jer je prethodno rukovodstvo opteretilo kreditom.

Anđela Ivanović

AKTUELNO: Prva sedmica je u toku od Vašeg izbora za predsjednicu SO Budva. Kako ocjenjujete aktuelnu situaciji u opštini Budva nakon prilično turbuletnih događanja tokom maja i juna?

Prvi cilj koji ima svaki odgovoran funkcioner  mora biti uspostavljanje normalnog rada unutar svih službi i sekretarijata u Opštini Budva. Revanšizam nije i neće biti naša politika tako da svi koji hoće da rade i prema radnoj obavezi se odnose odgovorno i savjesno  ostaju na svojim radnim mjestima. Gdje to  nije slučaj u zakonitim procedurama ćemo reagovati. U dijelu rada Službe skupštine osim što pripremamo sjednicu na kojoj će se donijeti set mjera za pomoć privredi, imali smo i upravni nadzor čiji nalaz očekujemo kako bi uklonili sve utvrđene nepravilnosti. Opština radi za sve građane, samo magarcima nije dozvoljen ulazak.

AKTUELNO: Do izbora je ostalo manje od 60 dana, a opština Budva nalazi se u niz problema kako političkih, tako i finansijskih. Da li je planirano da u skorije vrijeme bude održana sjednica SO Budva ? Koje teme su prioritet da budu razmatrane u ovom periodu do održavanja izbora ?

Sjednica je planirana za narednu subotu, i svake sedmice imamo namjeru da održavamo skupštinu. Prioritet su teme koje se tiču građana, rješavanje pitanja blokade računa kao i sva druga pitanja koja u ovom teškom vremenu za privredu i građane  mogu olakšati njihov položaj. Ukoliko neko od građana, privrednika i drugih ima neku dilemu ili ideju koju možemo usvojiti i relizovati ja sam uvijek otvorena za saradnju.

AKTUELNO: U kakvom stanju ste zatekli opštinu Budva , pošto je poznato da su ovaj četvrogodišnji period obilježili brojni zastoji u funkcionisanju lokalnog parlamenta ?

Kao što cjelokupna crnogorksa i budvanska javnost zna , nakon boravka velikog broja neovlašćenih lica u zgradi Opštine Budva, faktičko stanje stvari i predmeta kao i oštećenja na istima još uvijek se utvrđuju. Radimo na saniranju oštećenja.

AKTUELNO: Hoće li nova skupštinska većina uspjeti da riješi neki od gorućih problema (blokada računa opštine) do održavanja izbora 30. avgusta?

Uložićemo najviše napore da pored svih nepravilnosti i nezakonitih radnji bivših funkcionera riješimo pitanje blokade računa jer je to neophodno zbog svih zaposlenih i direktno utiče na standard života u Budvi. Kada je rešavanje ovog pitanja na dnevnom redu nije važna politička ni bilo koja druga opredijeljenost zaposlenih.

AKTUELNO: Da li će Vaša partija nastupiti na narednim parlamentarnim i lokalnim izborima? Da li planirate samostalni nastup ili namjeravate da budete u koaliciji sa nekom od stranaka?

Sakupljamo potpise i radimo na programu koji bi ponudili  građanima. Za nas je  nakon iskustva iz Budve moguća samo koalicija za Crnu Goru jer smo vidjeli da se sa predstavnicima nazadnih i ekstremnih politika čiji je osnovni cilj udaranje u temelje moderne crnogorske države, ne može sarađivati.

AKTUELNO: Crnogorsku je krajem prošle i početkom ove godine potresla kriza koja je za posljedicu imala određeno napuštanje dijela funkcionera. Da li ste od kada ste postali predsjednica uspjeli da sanirate situaciju i u kakvom je sada stanju Vaša partija ?

Stanje je sanirano u dijelu povratka većine članstva u mnogim teritorijalno organizacionim jedinicama kao i inicijativama za stvaranje novih organizacionih jedinica Crnogorske. Finansije još uvijek sređujemo jer nas je bivše rukovodstvo opteretilo kreditom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve