Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ivanović Šehoviću: Nemam ambicija da budem ministar, ali sigurno ne bih bio gori od Vas

U slučaju da nijeste u toku, obavještavam Vas da SNP nije prevarila građane, te da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović sinoć potvrdila da ćemo u narednim danima dobiti prve doze ruske vakcine Sputnik V.

Šef Kluba poslanika i potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović reagovao je na saopštenje poslanika Socijaldemokrata Damira Šehovića.

“Gospodine Šehoviću, bivši ministre u bivšoj Vladi, zaista nijesam očekivao od Vas ovoliku dozu malicioznosti i niskosti, ali to je samo potvrda da sam pročitao Vašu namjeru da krivicu za probleme sa vakcinama prebacite sa prethodne na sadašnju Vladu.

U slučaju da nijeste u toku, obavještavam Vas da SNP nije prevarila građane, te da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović sinoć potvrdila da ćemo u narednim danima dobiti prve doze ruske vakcine Sputnik V.

Najblaže rečeno, začuđujuće je da je ste Vi, kadar SD-a, tako fascinirani učinkom Srbije u vakcinisanju stanovništva protiv koronavirusa. Moguće je da su ovi opozicioni dani uticali na Vas jer se ne sjećamo da ste ikad ranije rekli nešto pozitivno za susjednu Srbiju.

Što se tiče problema sa nabavkom vakcina, podsjećam Vas da prethodna Vlada nije završila pregovore oko COVAX inicijative, odnosno da državna garancija za vakcine nije bila uplaćena, te je tako doveden u pitanje memorandum koji je potpisan sa COVAX inicijativom. Taj posao je, gospodine Šehoviću, odradilo Ministarstvo zdravlja na čelu sa novom ministarkom Borovinić-Bojović 15. decembra, svega deset dana po formiranju nove Vlade”, navodi u saopštenju.

Ivanović dalje kaže da smatra neophodnim da Šehoviću ukaže na činjenicu da prethodno Ministarstvo zdravlja nije vršilo nikakve bilateralne dogovore sa pregovaračima Evropske unije, niti sa pojedinačnim proizvođačima vakcina, kao što su to druge zemlje u regionu odradile već u junu i julu prošle godine, te su već tada imale potpisane momorandume o saradnji, za razliku od Crne Gore.

“Osim toga, siguran sam da znate da Vaš partijski kolega, bivši ministar zdravlja Kenan Hrapović, nije dovršio započeti posao dogovaranja sa ambasadom Poljske oko nabavke vakcina, pa je odgovor, koji je trebalo poslati još u avgustu, uputilo novo rukovodstvo Ministarstva zdravlja 31. decembra prošle godine. Valjda je tuga zbog izgubljenih izbora bila jača od potrebe i želje da se nastavi sa poslom bitnim za građane.

Kada je u pitanju Vaš prijedlog da budem ministar zdravlja, uvjeravam Vas da tih ambicija nemam i nikad ih nijesam imao, ali sam siguran da ne bih bio gori ministar od Vas i Vašeg kolege Hrapovića.

Kada govorimo o prosvjeti, iako me ne smatrate kompetentnim za tu oblast, reći ću Vam da sam bio osnivač, zamjenik direktora i profesor jedne škole, ali naravno da Vi to ne znate.

Takođe, podsjetiću Vas i javnost Crne Gore da se za vrijeme Vašeg mandata desio čudni slučaj prepisivanja hrvatskih nastavnih planova i programa, koji nikada nije rasvijetljen, kao i na opštepoznatu činjenicu da se niko nije mogao zaposliti u prosvjeti, a da ga prije toga nije “prepoznao” Vaš partijski teren. U prilog tome govori i činjenica da je Ministarstvo prosvjete pod Vašom upravom odbilo da promijeni način izbora direktora škola, te ste kroz odluku da ministar imenuje direktore svjesno ostavili prostor za zloupotrebe obrazovnog sistema u političke svrhe.

Na kraju, cijenim da je važno pomenuti da ste kao član Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore sebi omogućili da stan od 89 kvadrata u Podgorici otkupite za svega 20.000 eura, iako je u pitanju nekretnina koja vrijedi oko 100.000 eura. Za to vrijeme, gospodine Šehoviću, većina prosvjetnih radnika jedva je sastavljala kraj s krajem.

Na ovo su me podsjetili naši sugrađani kojima nije jasno kako ste Vi uspjeli da za tako kratak period riješite stambeno pitanje, a ja za 30 godina efektivnog rada nijesam dobio ni jedan kvadratni metar.

Što bi rekao naš narod: pametnom dosta”, zaključuje Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve