Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Ivanović sa Milerom i Vag: Ukazano na kvalitet bilateralnih odnosa sa Austrijom i snažno partnerstvo sa OEBS-om

Ivanović je zahvalio ambasadoru Mileru na odličnoj saradnji i ličnom doprinosu jačanju bilateralnih odnosa Crne Gore i Austrije

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović razgovarao je danas, u odvojenim susretima, sa ambasadorom Austrije Karlom Milerom i šeficom Misije OEBS-a Dominik Vag, koji uskoro završavaju mandate u Crnoj Gori.

Na sastanku sa Milerom ukazano je na kvalitet bilateralnih odnosa, uz ocjenu da Crna Gora i Austrija u kontinuitetu njeguju bliske i prijateljske veze, dodatno ojačane snažnom podrškom Austrije evropskoj integraciji Crne Gore, posebno u kontekstu nedavnog dobijanja pozitivnog IBAR-a.

Na toj liniji, Miler je pohvalio izuzetan uspjeh koji je Vlada Crne Gore u kratkom periodu ostvarila u integracionom procesu, uz uvjerenje da će nastaviti istim tempom, kako bi efikasno ispunila sve obaveze iz EU agende i postala naredna članica Unije.

Ivanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva,  ocijenio da dobijanje IBAR-a predstavlja značajan iskorak u ostvarenju našeg glavnog vanjskopolitičkog cilja – članstva u EU, te naglasio da će crnogorska administracija u narednom periodu raditi još više, u cilju uspješnog završetka pregovaračkog procesa.

Ivanović je zahvalio ambasadoru Mileru na odličnoj saradnji i ličnom doprinosu jačanju bilateralnih odnosa Crne Gore i Austrije.

U razgovoru sa Vag ukazano je na snažno strateško partnerstvo koje je Crna Gora izgradila sa OEBS-om. Ivanović je ocijenio da je intenziviranju saradnje i uspješnoj realizaciji brojnih projekata značajno doprinijelo i angažovanje i puna posvećenost Vag.

Ivanović je kazao da je saradnja sa Misijom OEBS- a u Crnoj Gori utemeljena na otvorenoj komunikaciji i zajedničkom djelovanju, što je rezultiralo napretkom u ključnim oblastima za pregovarački proces sa EU.

“Ambasadorka Vag je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa crnogorskim institucijama, kao i rezultatima koje je Misija ostvarila tokom njenog mandata, naglasivši da OEBS ostaje posvećen pružanju podrške Crnoj Gori u jačanju demokratskih kapaciteta institucija i sprovođenju ključnih reformskih politika”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve