Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Radio Jadran u službi medijskog bratstva srpskog sveta

Svoju pripadnost “medijskom bratstvu”, dodaje, juče su pokušali da iskažu tako što su jednu standardnu i običnu policijsku proceduru na granici, prema bezbjednosno interesantnom licu, predstavili kao skandal i napad na Srbe?!

Poslanik Demokratske partije socijalista Petar Ivanović kazao je da propagandna mašinerija, koja se puni novcem iz Beograda, zahuktava se i pred izbore u Herceg Novom. Ivanović je istakao da lokalni portal “Radio Jadran”, nekad popularan izvor informisanja građana ove opštine, promijenio je prije dva mjeseca vlasničku strukturu i otplovio ne talasima Jadrana, nego morima “srpskog sveta“, saopšteno je iz DPS-a.

“Građani koji su cijenili ovaj medij i njegovu uređivačku politiku, ovih dana se uvjeravaju da je novi “Radio Jadran” po svom sadržaju postao samo još jedna kopija “IN4S”, “Borbe” i sličnih opskurnih portala”, navodi u saopštenju.

Svoju pripadnost “medijskom bratstvu”, dodaje, juče su pokušali da iskažu tako što su jednu standardnu i običnu policijsku proceduru na granici, prema bezbjednosno interesantnom licu, predstavili kao skandal i napad na Srbe?!

“Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje, da podsjetimo “Radio Jadran”, nije pod kontrolom bivše, već sadašnje, dakle njima bliske vlasti, reagovalo je i objasnilo zašto je Dane Šijan prošao policijsku proce-duru, istakavši da on nije imao nikakve primjedbe na procedure. Naravno da je “Radio Jadran” iznenada zaboravio činjenice da je rukometaš Šijan aktivista Vučićevog SNS-a, te da je u kampanji za nedavne izbore u Nikšiću zajedno sa istaknutim funkcionerom te stranke Aleksandrom Jokićem uhvaćen da nosi novac namijenjen kupovini glasova, državna obilježja Srbije i tehničku opremu za nikšićke izborne štabove Dem-okratskog fronta”, naglašava poslanik Dps-a.

On smatra da kratkotrajna amnezija “Radio Jadrana” ne može izbrisati jasne i neoborive činjenice

“Nadamo se da su nakon poraza u Nikšiću, finansijeri projekta “srpskog sveta” shvatili da je ulaganje u DF marionete, samo bačen novac. Zato im poručujemo da se manu prljavih rabota, da niko u Crnoj Gori nije ugrožen, da na koalicionoj listi “Evropski tim za Herceg Novi” ima Crnogoraca, Srba i pripadnika svih nacionalnosti, i da je svima zajednička ljubav prema Novom. Žalimo nad činjenicom da je “Radio Jadran” otet Novljanima i građanima Boke”, ističe u saopštenju.

Zato ćemo se, poručuje Ivanović, potruditi da raskrinkamo svaki pokušaj izazivanja podjela i netrpeljivosti, medijski lansiran iz instrumentalizovanih propagandnih centara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve