Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Potpuno miran čekam postupanje državnih organa

Predsjednik državne izborne komisije Aleksa Ivanović saopštio je u razgovoru za portal Standard da je DIK sinoć na Skupštini proceduru sproveo u skladu sa člano 8. Poslovnika o radu Državne izborne komisije, na način što su svim članovima mailom dostavili svu dokumentaciju, koju su dobili od strane Skupštine Crne Gore

Predsjednik državne izborne komisije Aleksa Ivanović saopštio je u razgovoru za portal Standard da je DIK sinoć na Skupštini proceduru sproveo u skladu sa člano 8. Poslovnika o radu Državne izborne komisije, na način što su svim članovima mailom dostavili svu dokumentaciju, koju su dobili od strane Skupštine Crne Gore.

“Državna izborna komisija je dana 28.12.2020. godine., primjenjujući ovlašćenja propisana Zakonom o izboru odbornika i poslanika, kao i Poslovnika o radu Dražavne izborne komisije, obavijestila, predsjendika Skupštine Crne Gore da Državna izborna komisija nije u mogućnosti da dostavi izvještaj o popuni poslaničkog mandata iz razloga što je rezultat odgovora članova Državne izborne komisije ( 4 za verifikaciju mandata, 5 protiv i jedan uzdržan).

Zahtijevao sam pisani odgovor, bez odlaganja. U toku cijelog postupka sam vodio računa da se ponašam nezavisno i nepristrasno, prema svim članovima, bez i primisli o tome da na bilo kakav način utičem na njihovo izjašnjavanje”, rekao je Ivanović.

Kako napominje, Državna izborna komisija je o rezultatima izjašnjenja članova obavijestila Skupštinu Crne Gore.

“Ne prihvatam izjave da sam vršio opstrukciju procesa, zato što je sve sprovedeno u skladu sa članom 8 stav 4 Poslovnika o radu Državne izborne komisije. Kategorički tvrdim na nije bilo ni pokušaja da se utiče na moj stav po ovom pitanju. Posebno nijesam osječao ugroženost za moju porodicu, jer za to nijesam imao nikakvu indiciju. Na kraju saopštavam da potpuno miran čekam postupanje državnih organa po krivičnim prijavama, koje su najavljenje. Nadležni organi neka rad u skladu sa propisima, a ja se držim instinitih činjenica, koje saopštavam i o kojima imam dokaze”, istakao je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Strme
29.12.2020-19:46 19:46

Spremaj se ti drps ovco za- Spuz, brzijeh dne… To sto si sinoc uradio ako nisi ucjenjen, josh gora- bruka, te kvalifikuje za – tesku robiju..