Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Pojednostaviti procedure i skratiti rokove kako bi poljoprivredni proizvođači dobili što više novca putem IPARD programa

Ivanović je konstatovao da su tokom prethodne dvije godine mnoge stvari u Crnoj Gori okrenute naopako, te da je populizam jedna od najgorih stvari koja je zadesila Crnu Goru.

Poslanik DPS-a Petar Ivanović je na današnjoj sjednici pitao ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića koliko je do sada Crna Gora nepovratno izgubila sredstava iz IPARD programa, te koliko očekuje da će izgubiti do kraja 2023. godine i šta se konkretno preduzelo da se umanji šteta.

On je konstatovao da su tokom prethodne dvije godine mnoge stvari u Crnoj Gori okrenute naopako, te da je populizam jedna od najgorih stvari koja je zadesila Crnu Goru.

“Da li su poštovanje prema najboljem brendu na svijetu i ekonomija otjerali Aman ili populizam? Da li je ekonomija zatvorila Kombinat aluminijuma ili populizam? Da li su rad, zalaganje i profesionalni odnos doveli do gubitka novca koje je EU opredijelila za investicije u poljoprivredi ili je to posljedica prihvatanja populističkih ideja da ne treba pružiti podršku onima koji znaju, koji su sposobni, koji rizikuju, jer zaboga možda i uspiju”, pitao je on.

Ivanović je podsjetio da je bio ministar poljoprivrede onda kada je ispregovarana podrska EU kroz IPARD program u iznosu od 51,74 miliona eura.

“Prilično sam siguran da ćemo od ovoga novca izgubiti između 12-15 miliona eura. Kako je riječ o 50 odsto podrške investicijama u poljoprivredi, to znači da će ukupan gubitak biti između 24-30 miliona eura”, podvukao je on.

Ivanović je zaključio da će Jokovićev prethodnik osim po “svom neradu” i zbog toga što je EU morao da vrati gotovo milion eura, ostati upamćen, kako je kazao,”po tome da je novcem građana Crne Gore asfaltira put do svoje kuće i štale”.

Na kraju Ivanović je poručio Jokoviću da, ukoliko nastoji da poljoprivredni proizvođači dobiju što više novca i ukoliko želi da pomogne da se što više novca povuče, pojednostavi procedure, skrati rokove i organizuje zaposlene da rade više.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve