Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović podnio SDT-u krivičnu prijavu protiv Leposavića i Radonjić zbog zloupotrebe službenog položaja

Samostalni savjetnik 1 u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava (MPLJMP), Đorđije Ivanović podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra pravde Vladimira Leposavića i Nataše Radonjić v.d. Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, zbog, kako tvrdi, zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi

Samostalni savjetnik 1 u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava (MPLJMP), Đorđije Ivanović podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra pravde Vladimira Leposavića i Nataše Radonjić v.d. Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, zbog, kako tvrdi, zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi.

“Naime, Vladimir Leposavić kao ministar Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, nakon razrešenja sa mjesta generalne direktorice Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Nataše Radonjić odlukom Vlade Crne Gore od 17.12.2020. godine, nezakonito je istu postavio na nepostojeće radno mjesto u MPLjMP svojim rješenjem 01-070/20-11691 od 23.12.2020. godine, sa pravima i obavezama radnog mjesta generalnog direktora navedenog direktorata, suprotno čl. 60 i 135 Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Navedeno rješenje je bilo na snazi do 02.04.2021.g, kada je Natašu Radonjić postavio na mjesto Samostalnog savjetnika 1 u navedenom Direktoratu, a od 15.4.2021. g za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija, koje stanje i dalje traje i što je sve hronološki nezakonito. U periodu od 23.12.2020. pa do 02.04.2021.g. Nataša Radonjić je potpuno nezakonito obavljala dužnost generalnog direktora Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija, preduzimajući u navedenom periodu sve radnje iz nadležnosti generalnog direktora navedenog direktorata (potpisujući uvjerenja iz kaznene i prekršajne evidencije, izvještaje za osuđena lica na kazni rada u javnom interesu, kazni zatvora u prostorijama za stanovanje, izvještaje za uslovni otpust osuđenih lica, izvještaje za krivični postupak, izvještaje za mjere bezbjednosti, rješenja iz upravnog postupka za osuđena lica itd)”, pojašnjava Ivanović.

Prema riječima Ivanovića, u navedenom periodu, Nataša Radonjić je, kaže, ostvarivala mjesečna novčana primanja predviđena za mjesto generalnog direktora.

“Takođe u periodu do kraja marta 2021.g, obavljala je dužnost clana Tužilačkog savjeta i primala takođe po tom osnovu nezakonito mjesečna novčana primanja, iako je, ponavljam razriješena odlukom Vlade CG sa pozicije generalnog direktora. Nezakonitost ovakvog postupanja konstatovala je i Upravna inspekcija u toku upravnog nadzora, o čemu sam ranije obavijestio sve nadležne organe.

Ivanović je u prilog ovim tvrdnjama dostavio i fotografije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve