Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ivanović: Nadamo se da ovo neće biti prevara crnogorskog građanskog bića

Kako je istakla, očekuju od nove vlasti da ne dozvoli provokacije i netrepeljivost i da spriječi i kazni sve napade i agresiju prema onima koji drugačije misle

S obzirom na to da je prethodna vlast skoro trideset godina vladala, promjena koja dolazi vjerovatno je ono što je neophodno crnogorskom društvu da bi raslo i razvijalo se prema primjerima savremenih evropskih država. Izborni dan je protekao u mirnoj i korektnoj atmosferi, saopštila je danas predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović, čestitajući svima koji su ostvarili dobar izborni rezultat.

Anđela Ivanović

“Očekujemo ekspertsku vladu koja će donijeti i promijeniti prvenstveno izborno zakonodavstvo pa onda i do kraja ispitati sve nepravilnosti sistema koje su se taložile u prethodnom periodu. Nadamo se da ovo neće biti prevara crnogorskog građanskog bića od strane nacionalističkih i dekadentnih struktura, koje su predvođene interesima stranih država i mogu crnogorsko društvo da povedu u smjeru suprotnom od volje većine”, navela je Ivanović.

Kako je istakla, očekuju od nove vlasti da ne dozvoli provokacije i netrepeljivost i da spriječi i kazni sve napade i agresiju prema onima koji drugačije misle.

“Isticanje zastava drugih drzava je neprihvatljivo i vodi daljim i dubljim podjelama crnogorskog društva”, upozorila je Ivanović.

Ocijenila je da u novoj većini samo Dritan Abazović može biti na braniku dosadašnjeg multietničkog i multikulturalnog sklada po kojem je crnogorsko društvo poznato.

“I mi smo kao i on, usljed velike želje za promjenama, davali podršku nacionalističkim partijama na lokalnom nivou, i znamo kakva je saradnja sa njima. Ni njemu ni njegovim saradnicima ne želimo da dožive šator ili slične situacije u trenutku kad se ne budu saglasili oko vođenja politike, pa od njih naprave “udbaše, šiptare, izdajnike i saradnike bivše vlasti”. Strah me je takve njegove sudbine, jer bi oni u međuvremenu uspjeli svoje nacionalističke srpske ciljeve da ostvare, a to bi za Crnu Goru bilo pogubno”, poručila je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Novo
02.09.2020-21:29 21:29

”Isticanje zastava drugih drzava je neprihvatljivo”. Drzave Srbije, Albanije ili Kraljevine Crne Gore?