Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Evropski put Crne Gore i dalje ostaje prioritet SNP-a

Oni su između ostalog, razgovarali o neregularnostima zabilježenim tokom izbornog procesa, kao i na odnos nove vlasti prema pitanjima kao što su izborno zakonodavstvo, birački spiskovi, Zakon o slobodi vjeroispovijesti, pomirenje u Crnoj Gori, itd

Socijalistička narodna partija (SNP) se bori za evropske vrijednosti, a evropski put Crne Gore je nešto za šta smo se zalagali od osnivanja i to i dalje ostaje naš prioritet, rekao je potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović na sastanku sa šefom misije Evropske mreže organizacija za monitoring izbora (ENEMO) Đanlukom Pasarelijem i Anom Mihajlović, zamjenicom šefa misije.

Sastanku je prisustvovao i sekretar izvršnog odbora glavnog odbora SNP-a Dragan Vukić.

Oni su između ostalog, razgovarali o neregularnostima zabilježenim tokom izbornog procesa, kao i na odnos nove vlasti prema pitanjima kao što su izborno zakonodavstvo, birački spiskovi, Zakon o slobodi vjeroispovijesti, pomirenje u Crnoj Gori, itd.

“Ivanović je podsjetio na stav partije da su izbori raspisani neustavno, u vrijeme kada ne bi trebalo da se održe i ne vodeći računa o broju oboljelih i umrlih od Covid 19, kao i da je dosadašnja vladajuća garnitura imala institucionalnu i svaku drugu prednost, ali da uprkos svemu nije uspjela da zadobije povjerenje birača”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Na konstataciju Pasarelija da je Crna Gora podijeljeno društvo, Ivanović je rekao da najveću odgovornost za to snosi aktuelni predsjednik Milo Đukanović koji je čitave grupacije ljudi targetirao kao neprijatelje države, urušio ekonomiju zemlju i nije dozvolio institucijama da se razviju i adekvatno obavljaju svoj posao.

Dragan Vukić je istakao da očekuje mirnu tranziciju vlasti, odnosno ukazao da se SNP zalaže za formiranje ekspertske Vlade sa ograničenim mandatom, za koje vrijeme bi se očistili birački spiskovi i stvorili uslovi za održavanje prvih slobodnih, poštenih i fer izbora.

“Što se tiče Zakona o slobodi vjeroispovijesti, konstatovano je da je potrebno mijenjati ovaj akt koji je unio duboki razdor u crnogorsko društvo”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve