Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ispred budvanske Opštine i jutros tenzije i nedozvoljen ulazak funkcionerima

Danas je 19. dan kako pojedini zaposleni Opštine Budva kao i odbornici ne mogu ući na svoja radna mjesta

Smijenjeni predsjednik SO Budva Krsto Radović, smijenjeni šef kabineta predsjednika Opštine Budva, Nikola Jovanović, kao i smijenjeni potpredsjednik budvanske Opštine, Marko Marković, zajedno sa pojedinim odbornicima Demokrata i Demokratskog fronta ni jutros nisu mogli da uđu u zgradu Opštine Budva. Privatno obezbjeđenje nije dozvoljavalo prolaz funkcionerima, a i pripadnici budvanske policije takođe su bili ispred ulaza u zgradu Opštine Budva.

Danas je 19. dan kako pojedini zaposleni Opštine Budva kao i odbornici ne mogu ući na svoja radna mjesta.

Odbornici Demokrata i Demokratskog fronta nisu dobili odgovore na postavljena pitanja u vezi sa tim zašto oni ne mogu ući u zgradu Opštine Budva, a danas ih je dočekala druga firma privatnog obezbjeđenja.

U jednom trenutku je odbornik Demokratskog fronta, Janko Dimić, zahtijevao da bude pušten, kao odbornik Skupštine, kako bi završio između ostalog i građanske obaveze koje ima. Privatno obezbjeđenje mu nije dozvolilo prolaz, nakon čega je došlo do verbalnih sukoba, a zamalo i do fizičkog.

Marko Marković je ukazao na to da se ovdje dešava nešto veće od toga da li se sa pripadnicima policije razgovara sa visočijim tonom ili ne.

“Ovdje je veći problem to što neovlašćena lica odbornicima ne dozvoljavaju da uđu”, istakao je Marković.

Nikola Jovanović je kazao da policija sama bira koga će da štiti.

“Izbor policije je da li će štititi kriminalce ili ćete štititi legitimno izabrane odbornike, koje je izabrao narod. Ili ste na stranu kriminalaca ili naroda. Ko je naredio prisustvo policije, ministar, direktor policije? Imate li neki akt zbog koga je policija prisutna”, upitao je on ali konkretne odgovore nije dobio.

Krsto Radović je kazao kako je besmisleno da policija štiti unajmljene kriminalce obučene u obezbjeđenje, te da su upravo odbornici ti koji trebaju biti zaštićeni.

On je takođe kazao da mu je sinoć stigao mail od “samozvane predsjednice Anđele Borilović (Ivanović) o zakazivanju nekakve sjednice u subotu”.

“Kao predsjednik Skupštine nisam zakazao nikakvu sjednicu i odbornici traže da odu u skupštinsku službu da vide o čemu se radi. Molimo da dozvolite da uđemo. Vi čuvate ljude u izvršenju krivičnog djela”, poručio je Radović.

Dimić je ukazao na to da upravo privatno obezbjeđenje, zajedno sa trenutnom smjenom kojom komaduje Rakočević, pravi krivično djelo ne dozvoljavajući zaposlenima da pristupe svom radnom mjestu.

“Molim vas, ovo nije nikakav zahtjev koji nije legitiman”, istakao je Dimić.

Jovanović je takođe kazao da je odbornik Dimić podnio usmeni zahtjev za pružanje asistencije i da mu policija omogići pristup radnom mjestu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve