Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Iskustva Oružanih snaga Slovenije značajna za razvoj Vazduhoplovnog vojnog autoriteta

Kako su naveli iz Ministarstva odbrane Đurović je istakao da su iskustva Oružanih snaga Slovenije u oblasti VVA od velikog značaja za uspostavljanje i razvoj te institucije u Vojsci Crne Gore, te da se nada da će se intenzivna saradnja nastaviti

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, njegov zamjenik, pukovnik Željko Radulović, kao i načelnik Vazduhoplovnog vojnog autoriteta (VVA) VCG, potpukovnik Toni Sič sastali su se sa načelnikom VVA Oružanih snaga Slovenije, pukovnikom Bojanom Breceljem.

Kako su naveli iz Ministarstva odbrane Đurović je istakao da su iskustva Oružanih snaga Slovenije u oblasti VVA od velikog značaja za uspostavljanje i razvoj te institucije u Vojsci Crne Gore, te da se nada da će se intenzivna saradnja nastaviti.

Brecelj je naglasio da je tokom posjete Vazduhoplovstvu razgovarao s kolegama o izazovima sa kojima su se susretali tokom formiranja VVA i procesima nakon toga.

“Sa crnogorskim vazduhoplovcima razmijenio sam praktična iskustva, i vjerujem da će u budućnosti biti organizovane zajedničke aktivnosti, kako bi se podržao razvoj VVA u Crnoj Gori”, kazao je Brecelj.

Kako su naveli iz ministarstva, sagovornici su razgovarali i o pravnim okvirima uspostavljanja Vazduhoplovnog vojnog autoriteta, njegovoj strukturi i ulozi u Vojsci Crne Gore, kao i o davanju ovlašćenja i licenciranju vazduhoplovnog kadra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve