Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Irska snažno zagovara članstvo Crne Gore u EU

Nikolić je pozdravio ocjenu ambasadora Kelija da je realno za očekivati da Crna Gora postane članica evropske porodice sredinom naredne decenije, kao i činjenicu da Irska tradicionalno podržava princip regate

Irska snažno zagovara članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji i vjeruje da će rukovodstvo evropskih institucija zadržati afirmativan stav prema politici proširenja, kazao je nerezidentni ambasador Irske Pet Keli na današnjem sastanku sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrijom Nikolićem.

Andrija Nikolić

Nikolić je pozdravio ocjenu ambasadora Kelija da je realno za očekivati da Crna Gora postane članica evropske porodice sredinom naredne decenije, kao i činjenicu da Irska tradicionalno podržava princip regate.

“Sagovornici su se saglasili da postoji značajan prostor za unapređenje bilateralne saradnje Crne Gore i Irske i izrazili očekivanje da će u narednom periodu doći do razmjene posjeta najviših državnih zvaničnika dvije države”, saopšteno je iz Skupštine.

Iskazano je i obostrano interesovanje za intenziviranje parlamentarne saradnje na nivou radnih tijela nadležnih za vanjske poslove.

Nikolić i Keli razmijenili su mišljenja i o aktuelnom političkom trenutku u Evropskoj uniji, kao i perspektivi proširenja država Zapadnog Balkana.

“Sagovornici su se saglasili da proces proširenja može i treba da se odvija paralelno sa procesom unutrašnje reforme Evropske unije”, navodi se u saopštenju.

Na kraju oproštajne posjete ambasadora Irske, predsjednik Odbora izrazio je zahvalnost ambasadoru na njegovom konstruktivnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa Crne Gore i Irske.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve